Od četvrtka na snazi žuti alarm

smrzavanje-ratislav-petrovic-ljig-1328585176-122364
Facebook

Republički hidrometeorološki zavod Srbije upozorava  na talas ledenih temperatura

 

U četvrtak, 05. januara  i na Badnji dan u Srbiji će na snazi biti žuti alarm .Meteorolozi najavljuju minimalnu temperaturu od oko  minus pet stepeni Celzijusovih.

„Vremenske pojave koje su prognozirane nisu neuobičajene, ali je potreban oprez ako planirate putovanja za predstojeći praznik. Doći će do formiranja, odnosno, povećanja snežnog pokrivača. Sve to prouzrokovaće probleme u saobraćaju i transport, kao i klizave puteve usled snega“, navodi se  u saopštenju  RHMZ . Takođe upozoravaju „Nepovoljni su vremenski uslovi za hronične bolesnike, ljude pod terapijom, medicinskom kontrolom ili meteoropate”.

Kako se navodi na sajtu RHMZ-a, ovo upozorenje je izdato  kao rana najava veoma hladnog vremena koje se očekuju u petak i subotu. Prognoza je da će u celoj Srbiji biti pretežno oblačno, veoma hladno i vetrovito, kao i da će u južnim, istočnim i centralnim delovima zemlje  biti snega, kao id a postoji izvesna opasnost od stvaranja snežnih nanosa u brdsko-planinskim predelima.i da u brdsko-planinskim predelima.

Procenjeno je da će najniža dnevna temperatura biti od -15 do -7, u planinama čak do -22, dok će najviša dnevna biti od -9 do -5.

FOTO RP (Ljig)

Loading