Raspored bogosluženja u hramovima SPC za Božićne praznike

Facebook

Srpska pravoslavna crkva se uveliko priprema za proslavu najsrećnijeg dana u ljudskoj istoriji – Božić ! U svim hramovima i parohijama SPC na teritoriji opštine Kučevo obeležavanje ovog praznika počeće na Badnji dan, 06. januara po gregorijanskom odnosno 24. decembra po julijanskom kalendaru.

Tako će  u Crkvi Vaznesenja Gospodnjeg u Kučevu   na Badnji dan sv. Liturgija sa osvećenjem badnjaka koje vernici nose svojim domovima početi u 8,30 časova a  osvećenja velikih badnjaka i Litija ulicama grada u 20 časova. Osvećenje i paljenje badnjaka obaviće se i u Ševici u 18 časova, Voluji takođe u 18 časova  dok će se u Duboki to dogoditi  u 21 čas. Sv Božićna Liturgija u kučevačkom hramu počinje u ponoć .U nedelju, 8. Januara, sv.Liturgija posvećena Saboru Presvete Bogorodice će se služiti sa početkom u 8,30 kao i u ponedeljak, 09. Januara na dan sv. Prvomučenika i Arhiđakona  Stefana.

U crkvi Vaznesenja Gospodnjeg u Neresnici večernja služba i osvećenje badnjaka počinje u petak u 17 časova a Božićna Liturgija u subotu u 06,30 časova.

U crkvi sv. apostola Petra i Pavla u Turiji večernja služba i paljenje badnjaka na Badnji dan počinju u 17 časova a Božićna Liturgija u ponoć.

U crkvi Vaznesenja Gospodnjeg u Mišljenovcu osvećenje i paljenje badnjaka je u 16 časova, pre toga, u 14 časova  paljenje Badnjaka će se obaviti u Zeleniku a u Mustapiću će to biti u 18 časova. Božićna Liturgija počinje u subotu, 07. Januara u 08,30 časova.

U crkvi sv. apostola Petra i Pavla u Rabrovu osvećenje i paljenje badnjaka je u 17 časova a Božićna Liturgija počinje u subotu u 06,00 časova.

 

Loading