Трибина о планинарству – прва акција новооснованог Планинарског друштва „Штубеј“

Facebook

„Планинарство је пре свега дружење са природом и уживање у њој. И за разлику од свих осталих спортова где се колективно или појединачно такмичимо са другима, ово је једина племенита вештина где се такмичимо сами са собом и својим могућностима“ рекао је, приликом увода трибине о планинарству, Зоран Контић начелник Службе водича Планинарског савеза Србије.

Трибина је одржана у петак, 08. децембра, у Свечаној сали Скупштине општине Кучево, у организацији новооснованог Планинарског друштва „Штубеј“  из Кучева. На почетку, присутним љубитељима пешачења по природи, у име локалне самоуправе обратио се Милош Петровић, члан Општинског већа задужен за спорт. Након њега говорио је председник ПД „Штубеј“ Дејан Живановић а само предавање одржали су Зоран Контић начелник и др Драган Танасковић, секретар Службе водича Планинарског савеза Србије. Теме на трибини обухватале су упознавање присутних са самим појмом планинарства, шта је у ствари планинарство и шта се њим у ствари постиже, његову историју, које планинарске организације постоје у свету и на националним нивоу и које све спортске дисциплине обухвата као и о доприносу планинарства развоју културе, туризма и безбедном боравку у природи.

Кучево и његова околина биће домаћин и дводневне основне обуке ( субота и недеља 09. и 10. децембар) за планинаре и додатне обуке за пешачке водиче по програму ПСС (Планинарског савеза Србије) и ЕРА (Европске пешачке федерације). Обуку ће изводити наставни тим Службе водича Планинарског савеза Србије у саставу Иво Планић, Слободан Гочманац, Зоран Контић и др Драган Танасковић.

Loading