Стасавају нам неки будући бизнисмени ! Сава у победничком тиму такмичења у Београду

Facebook

Средња ЕТМ  школа већ три године учествује на регионалном такмичењу програма  „Достигнућа младих“ (захваљујући професорима Мијатовић Весни и Данијели Тасић-Стојковић које су прошле потребну обуку). Овогодишње такмичење је одржано 6. децембра у Београду у хотелу „М“. Кучево су представљали Ђурђина Новаковић Сава Мојсић и Анђела Новаковић . Пропозиције су налагале да се поделе у различите тимове. Овогодишњи задатак тимова је био да се осмисли производ или услуга која ће привући пажњу власника кућних љубимаца и допринети решавању неког проблема са којим се ова циљна група сусреће.По оцени жирија  победник такмичења била је компанија чији је члан био и наш Сава! Тако се Сава пласирао за  Национално финале које ће бити одржано у Београду у фебруару месецу.

 

Пословни изазов је програм „Достигнућа младих“ који обезбеђује основно економско образовање за ученике средњих школа и спроводи се широм света.

Пословни изазов је покренут са намером да подстакне средњошколце да употребе своје вештине на иновативан начин како би унапредили свој преузетнички дух и повећали своје могућности за запошљавање. Регионално такмичење Пословни изазов је једнодневни догађај у коме представници академског и бизнис сектора постављају пред тимове ученика „изазов“ – задатак који представља неки од њихових реалних пословних проблема. У току школске године организују се такмичења на којима учествује више од 400 ученика из 90 општина у Србији, међу којима су и ученици наше школе. Такмичења реализује организација „Достигнућа младих“, а финансира Министарство омладине и спорта Републике СрбијеУз помоћ бизнис волонтера, тимови састављени од ученика из различитих школа осмишљавају решење проблема и креирају бизнис план и презентацију коју представљају члановима жирија и публици. Три првопласирана тима учествоваће на Националном финалу, а победници ће затим имати прилику да се такмиче на Пословном изазову западног Балкана у Сарајеву заједно са средњошколцима из БиХ, Хрватске и Црне Горе.

Utiske sa takmičenja za naš portal izneo je član pobedničkog tima, naš Sava Mojsić:

Moj tim se sastojao od 5 clanova.U timu smo bili Prisunjak Marija, Ristic Dusan , Stojic Nevena, Stojanovic Bane i ja.Svi iz različitih škola.Tema takmicenja je bila da osnujemo preduće koje bi profitiralo, a da ima veze sa kućnim ljubimcima.Došli smo na ideju da prezentujemo nešto do sada nepoznato  na našim prostorima i tako je naš projekat  pod nazivom “Svi ljubimci idu u raj” ugledao svetlost dana. Radi se o projektu sahranjivanja kucnih ljubimaca. Projekat se veoma dobro pokazao iz više uglova – definišenje pitanje ekologije I zaštite životne sredine pa je veoma interesantan za lokalne samouprave ali I za vlasnike kućnih ljubimaca koji su , kao što je poznato, sentimentalno izuzetno vezani za njih.Po izvorima sa interneta godisnje za izdržavanje vlasnik za svog ljubimca izdvoji  oko dvadeset hiljada dinara, dok bi naše usluge  koštale od šest hiljada do šezdeset hiljada u zavisnosti od paketa. Pakete delimo na classic ( 10 hiljada din) i premium.Classic ( od 10 – 60 hiljada)

Moje učešće na ovom poslovnom izazovu mi je pored osvojenog prvog mesta i nagrade, donelo nova iskustva i puno novih divnih prijateljstava.Nadam se da će mi učešće na Nacionalnom takmimičenju takođe biti prpraćeno  nekom od nagrada, I da će mi omogućiti neka nova iskustva i prijateljstva i omogućiti neko lepo putovanje..Preporučio bih svim vršnjacima  koji imaju prliku da učestvuju na ovom takmičenju”.   

 

Loading