„TPK NEWS“ да објави списак корумпираних или ће своје наводе морати да докаже код надлежних органа

IMG_20171130_102218
Facebook

 

 

Овај портал је објавио прилог о еколошкој катастрофи у вези Пека ( искрено поздрављамо њихову забринутост за реку) и квалитетa воде коју кучевљани пију (за сваку похвалу). Наравно, највећи део прилога представљају текстови преузети са нашег портала као и две носеће фотографије ( о чему ће се надлежни органи морати изјаснити) .

Преносимо део текста прилога о коме ће „TPK NEWS“ такође морати да се изјасни :

Što zbog straha, a što zbog korumpiranosti, o zatrovanoj vodi u reki Pek svi zatvaraju oči i ćute. Zato je „TPKNEWS“ nakon dojava i dokumenata koji su pristigli u redakciju, rešio da razotkrije jednu od najmračnijih tajni ekološke stvarnosti danas.

Očito da drastičnije mere Ministarstvo zaštite životne sredine verovatno ne može da donese, jer će RBM kaznu da plati kao i korumpirane opštinare i da nastave po starom. Jer je rukovodstvo RBM-a, kako saznajemo, izjavilo da im je jeftinije da plaćaju kazne i da podmite službenike u opštinama, nego da reše problem oticanja jalovine u Pek.

Наиме, руководство општине Кучево као и најодговорнији људи из ЈКП „Кучева“ захтевају да „TPK NEWS“ јавно објави ко је корумпиран, које доказе поседује у вези са тим, зашто о томе нису обавештени у МУП-у Србије, ко је узео паре (колико и кад) и од кога из РБ Мајданпек, ко је из РБМ признао да подмићује службенике ( које, који износи су у питању) и имена и презимена истих.

Такође и да објасни од када је у надлежности локалне самоуправе да реке проглашава индустријским.

Ако то не може, руководство општине Кучево захтева да се објави ко је извор тих лажних информација како би се против истог(истих?) могле да поднесу кривичне пријаве надлежним органима.

 

 

                       Постоји ли одговорност за написану и објављену реч?

Изгледа да портал „TPK NEWS“ из Тополовника сматра да не. Као што не поштује основне постулате новинарске етике и законске прописе везане за медије. Наиме, од када је портал Екучево почео са радом, овај портал краде прилоге и фотографије од нас и објављује их као да су његови. Безброј слика које су снимљене посредством наше редакције они су пласирали као своје. До сада овим поводом нисмо реаговали али изгледа да ћемо морати да се обратимо надлежним органима.

 

Loading