Шта нам доноси буџет за наредну годину ?

Facebook

 

Израда буџета Кучево за наредну годину је у пуном јеку. По законским прописима Скупштина општине би требала да га усвоји до краја друге декаде децембра ( у супротном следи „привремено“ финансирање). Одговор  шта можемо очекивати од буџета за 2018.  потражили  смо од двоје људи који су, свако на свој начин, најодговорнији за његову израду и реализацију : председника општине Новице Јаношевића и начелнице Одељења за  буџет финансијеТање Живковић.

„ Пре него што нешто више кажем о буџету за идућу годину хтео бих да истакнем да је данас на општинском рачуну 45 милиона динара“ рекао нам је Јаношевић. „ То практично значи да немамо никаквих проблема у вези са јавним финансијама. Понашамо се штедљиво и водимо рачуна о сваком утрошеном динару.  Желео бих да напоменем да све своје обавезе извршавамо на време и у складу са законским прописима. Финансирање  пројеката  вршимо само када су испуњене све прописане процедуре  односно на основу комплетне пројектно – техничке документације и спроведених јавних набавки.

Када се о буџету за 2018.г одину ради, рећи ћу само да ће он бити инвестициони и развојни и да ћемо и даље знатне износе определити за социјална давања. Још једном бих напоменуо да смо у целој Србији општина која даје највише студентских стипендија ( преко 100 прим. аутора) и да смо због тога више пута похваљивани од надлежног  Министарства просвете а једном чак и од председника државе“.

„ Према законским прописима  приходи буџета за наредну годину могу бити већи за 6,4 % у односу на овогодишњи ( нешто преко 520 милиона прим.аутора)“ појаснила нам је начелница Одељења за буџет и финансије Тања Живковић. „ Тренутно се ради на усклађивању захтева  буџетских корисника ( јавних предузећа и установа, Месних заједница итд) са  законским прописима.“

 

Резимирајући изнето закључак је да ће корисници буџета моћи да рачунају на исте, или (поједини) местимично увећане приходе у односу на годину која нам је на измаку.

 

Loading