Јаношевић о гасификацији, стању опште безбедности, „прелетачима“, Бојанином успеху …

IMG_1559
Facebook

Први човек кечевачке локалне самоуправе, председник општине Кучево Новица Јаношевић,дао је данас интервју за РТВ Браничево у оквиру кога је одговарао на питања из различитих области. Говорећи о гасификацији општине и самом граду Кучеву, рекао је да се она одвија по плану (највише урађено од свих општина БО у којима се одвијају радови из истог пројекта), да је најважније да допре до погона Хестил компаније у Каони и привредне зоне Кучево . Истакао је да је у току Анкета у којој грађани могу да се изјасне да ли и под којим условима желе да се прикључе на гасоводну мрежу – а на питање колико ће прикључак коштати одговорио је да то одређује инвеститор а да је оквирна цена била око 700 еура и да ће се, по још непотврђеним информацијама, моћи исплатити у најмање 24 рате. Због гасификације за сада су стопiрани неки други инфраструктурни радови ( између осталих асфалтирање појединих улица) али тренутно се у самом граду  ради на три изузетно значајна пројекта – „топлој вези“ између Спортске хале и Основне школе, повећању енергетске вредности зграде ОШ и увођењу централног грејања у Дом културе.

Када се ради о стању безбедности, Јаношевић је рекао да је она није у надлежности локалне самоуправе али да све општинске структуре улажу напоре код надлежних да се у граду сузбије насилничка вожња, физички екцеси и друге недозвољене активности и да се починиоци до сада извршених дела што пре процесуирају и казне.

Општински одбор СНС-а Кучева је живи организам који броји око 1500 чланова“ рекао је на питање преласка једног одборника СНС-а у другу странку и иступање из одборничког клуба владајуће већине СНС-а и коалиционих странака“. Ми стално примамо нове чланове, у последње време њих 200, то су све квалитетни и амбициозни младићи и девојке и сад ако неко не може да оствари своје личне интересе због тога…срећан му пут.“

Истакао је своје велико лично задовољство и понос тиме што је Бојана Шулејић проглашена најбољом играчицом Супер Б лиге и да је Кучево све више препознатљиво по изузетним спортистима чиме се само оправдавају улагања у спорт из општинског буџета.

Loading