Звижд дочекује Поморавље, РСК путује у Аранђеловац, Полету долази екипа из Трњана

20220924_153411
Facebook

У Подунавско-шумадијској зони овог викенда, тачније у суботу 27.априла, на програму је последње коло регуларног дела првенства пре преласка на плеј оф и плеј ин. РСК гостује у Аранђеловцу, екипи Шумадије и уопштено речено резултат ту не игра никакву улогу : РСК је други и играће у плеј офу, за првопласираним Напретком заостаје 7 бодова (пролетос су у Раброву играли нерешено) и тешко је да би се могао озбиљније укључити у борбу за титулу. Шумадија је у доњем делу табеле, играће у плеј ину а како смо о томе већ писали, још се не зна колико клубова ће на крају испасти. Редовно два, али како је извесно да ће се из Српске лиге у зону вратити бар један (а можда и два) клуба, онда се тај број повећава. Сада је извесно да ће испасти Слобода из Липа и Шумадинац 1913 из Наталинаца а ко ће бити трећи за селидбу у нижи ранг (можда и четврти), одлучиће између себе Обилић из Живице и Слога из Баточине , а ту је и Шумадија из Аранђеловца. Најинтересантнији меч у овом колу биће онај у Голупцу где се састају Ђердап и ВГСК – имају исти број бодова па  победник иде у плеј оф а поражени у плеј ин ( јесенас је ВГСК на свом терену славио са 3:0).

У Браничевској окружној лиги Звижд дочекује лидера Поморавље из Влашког дола, које у досадашњем делу првенства има све победе уз један реми. Звижду јеово резултатски изузетно, изузетно битан меч, јер има, слободно се може рећи тежак распоред а очекује га и пауза у једном колу. Утакмица се игра у суботу (сутра) са почетком у 16,30.

Иако је на претходна два гостовања забележио два пораза Полет се задржао на водећој позицији МФЛ Дунава, додуше сада са истим бројем бодова као екипе из Мајиловца и Брадарца. У недељу, на свом терену у Волуји игра са Земљорадником из Трњана и оправдано важи за фаворита.

Loading