Да ли сте за ово ? Западне амбасаде с поносом јесу!?

677z381_1-lgbt
Facebook

Амбасаде и представништва 25 земаља и Делегација ЕУ у Србији издали су заједничку изјаву поводом Београд Прајда 2023, у којој подржавају одржавање те манифестације и истичу да желе да поново потврде посвећеност поштовању, промовисању и заштити људских права за све.

„Поносно стојимо уз ЛГБТИQ+ заједницу у Србији и чврсто подржавамо вредности које Прајд представља – прихватање, инклузију и различитост. Наставићемо да радимо са локалним ЛГБТИQ+ организацијама како бисмо помогли да ова заједница заузме легитимно место у друштву и обезбедили конструктивну дебату када су у питању теме једнакости, недискриминације и људских права, укључујући слободу окупљања и слободу изражавања. То су универзална права. Без обзира на то где смо, ко смо – или кога волимо”, наводи се у заједничкој изјави коју су поједине државе објавиле на својим налозима на друштвеним мрежама или сајтовима. Било би интересантно видети како се која од политичких опција у Србији изражава и односи према овом питању.

Аутор овог прилога види многе сличности са односом који поједине држaве имају са лажном и непостојећом квазидржавом Косово – ми, запад ( и наше пришипетље и вазали) признајемо самосталност Косова !! Добро, али већина света не (!),  Африка, Азија, Јужна Америка, многе државе Европске уније …нема везе ми не признајемо и то је то!?

Тако је то и са тим несрећним Прајдом, ЛГБТИQ+ заједницом у Србији  – колики проценат становништва ове држве уопште подржава тако нешто?И шта се добија са тим, одржавањем тих , благо речено, несрећних скупова ? Хоћу рећи, многи значајни чиниоци светске научне заједнице имају тотално друкачији приступ према том питању и члановима ЛГБТИQ сматрајући њихова сексуална опредељења девијантним… да се разумемо, свако има слободу и права да ради шта хоће док то не угрожава нечија туђа права, између своја четири зида ради шта хоћеш. Али да се прави онолики проблеми са којима смо били суочени у претходном периоду, посебно узимајући у обзир  да је већина учесника тих парада била из иносранства, е па то… као пацифиста осуђујем свако физичко насиље, али не могу да оправдам ни захтеве да се неким, свакако, противприродни м стремљењима минорних групација, даје много већа важност него што то по својој бројности заслужују.

Питање: коме је бре потребан тај ПРАЈД у Србији ? Србија је толерантна држава, у њој можеш да будеш ко хоћеш и да пропагираш шта хоћеш ( због чега би у западној Европи и САД  заглавио дебелу робију) и да ли су нам стварно потребне ове индивидуе ко зна одакле да нам  иритирају основне поставке наше битности? У преводу, иди бре у лилави занзибар, био ти сестра, брат, или шта си већ , бмлг-а, а пусти нас да будемо оно што јесмо.

 

Loading