Нови раскол у опозицији : Ћута напустио странку Заједно

Tan2023-08-1919351652_7
Facebook

Да у делу опозиције која стоји иза протеста „Србија против насиља“ не могу да се договоре ни око најобичнијих ствари – знало се одавно. Посебно око тога ко би (али и како и у ком правцу) требало да предводи. Изгледа да свако од тзв. лидера странчица и покрета окупљених у овом корпусу (како рече један политиколог ) мисли да он треба да буде једини калиф, кога остали требају непоговорно слушати. А ако то не чине, треба их научити где им је место. Одузети им фејсбук страницу, нпр. Последња ујдурма задесила је странку Заједно коју је напустио званични копредседник Александар Јовановић Ћута, као и сви остали чланови Еколошког покрета. Како то преноси Дневник, Ћута је изјавио да су истерани из своје куће.

Објашњавајући своје поступке Јовановић је за Нову изјавио да је Небојша Зеленовић без обавештења направио савез са странком СРЦЕ Здравка Поноша, Демократском странком и Румунском партијом, а да је чашу прелило то што им је отета страница Еколошког устанка.

Према његовим тврдњама, Фејсбук страницу Еколошког устанка преузео је бивши члан Еколошког устанка и народни посланик Ђорђе Микетић, коме је поверено да буде суперадмин.

– Он контролише шифру странице. Њему је пало на памет да отме оно што смо крваво стварали и да онемогући мени и члановима Еколошког устанка да постављамо објаве на сопственој страници. Другим речима, ми смо истерани из своје куће, тако да 80.000 пратилаца Еколошког устанка може да гледа објаве искључиво странке Заједно – каже Јовановић.

Он додаје да су више пута разговали са Микетићем и Небојшом Зеленовићем.

– Нажалост, они сматрају да је то нормално, да се користе туђом интелектуалном својином. Еколошки устанак – назив, жиг и лого је по решењу Завода за интелектуалну својину власништво Еколошког устанка. Више пута смо тражили да вратимо своју страницу и да нам се омогући да говоримо и постављамо објаве на својој страници, то до сад није био случај. Због свега овога, дајем оставку на све функције у странци Заједно, јер ја сам пре свега активиста и не функционишем на тај начин. Сви чланови Еколошког устанка излазе из странке Заједно – поручио је Јовановић.

извор:Дневник

фото:ТАНЈУГ Страхиња Аћимовић

Loading