После више од три деценије Центар за културу поново добија парно грејање

IMG_1649
Facebook

Као својеврсну  награду за одлично организоване 50.“Хомољске Мотиве“, а на основу пројекта „Златна долина Хомоља“, којим је Канцеларија за ЛЕР учествовала на Конкурсу „Градови у фокусу 2017.“,  Министарство културе и информисања је определило износ од 3,5 милиона динара за поновно увођење парног грејања у зграду Центра за културу.

Радове, чији је крајњи циљ комплетна реконструкција мреже парног грејања, изводи фирма „ПИДРА“ из Пожаревца а тренутно се ради на изградњи Котларнице и новог оџака.

„Када је зграда направљена почетком осамдесетих година прошлог века, грејање је топловодом долазило из котларнице која се налази у згради где је седиште  ЈКП „Кучево“, рекао нам је Душан Х Тодоровић општински урбаниста. „Међутим, то је било изузетно нерентабилно и скупо, јер се као гориво користио велд и мазут. Такав начин грејања трајао је само 2-3 године. Канцеларија за ЛЕР је урадила пројекат а ЈП „Урбанизам“ из Крагујевца комплетну техничку документацију којом ће будуће грејање Центра за културу бити најрационалније могуће а као гориво ће се користити обновљиви извори енергије ( дрво). Постојећу Подстаницу, која је била у функцији даљинског грејања, преуредићемо да служи као котларница и урадиће се нов димњак.“

Loading