Спортски савез покреће пројекат “Средимо игралишта“ вредан милион динара

Facebook

Локална самоуправа улаже много напора да обезбеди што квалитетније услове живота у свим месним заједницама наше општине, посебно обраћајући пажњу на младе и њихове потребе. Тако је Спортски савез општине Кучево покренуо реализацију пројекта „Средимо игралишта“  која има за циљ реконструкцију и адаптацију 24 постојећих игралишта у свим  месним заједницама на територији наше општине.

Тим поводом, у Свечаној сали СО Кучево, одржана је конференција за штампу на којој су учествовали Милош Петровић, члан Општинског већа задужен за спорт, Александар Илић генерални секретар Спортског савеза и Марина Матић иницијатор реализације пројекта у Великој Бресници .

„Вредност инвестиције је  милион  динара а  идеја је да нашим најмлађим суграђанима омогућимо што боља места за игру и одрастање, без обзира у којој од месних заједница живели“ изјавио је Милош Петровић.

„  Спортски савез овим  и сличним ројектима жели да  подстакне  развој школског спорта . То се најбоље може учинити улагањем у инфраструктуру спортских терена и ми то чинимо“ рекао је Александар Илић.

„Адаптација терена за мале спортове у нашој месној заједници много ће обрадовати све наше младе “ поручила је Марина Матић.

У  реализацију пројекта чији је носилац Спортски савез општине Кучево а финансијер локална самоуправа,  укључене су и све месне заједнице .

Прво од 24 терена  који ће бити рекоструисан и адаптиран је терен у Великој Бресници. Радови су предвиђени  за  недељу 20. августа, са почетком у 10 часова.

Сви заинтересовани суграђани, волонтери и Удружења који желе да помогну реализацију овог пројекта могу да се јаве Спортском савезу сваког радног дана у времену од 7 – 15 часова.

Loading