29. јула Друга манифестација „Изворни дани Нереснице“

Facebook

Културни посленици из Нереснице, познати по безграничној љубави ка очувању народне баштине и традиције, 29. jула организују Другу по реду манифестацију „Изворни дани Нереснице“. Интересовање за наступ на њој до сада је показало неколико десетина КУД-ова како из Источне Србије тако и из других крајева земље.

„ Улажемо велики напор и труд да организација буде на највишем нивоу „ рекао је председник МЗ Нереснице Љубиша Љубомировић – Зека. „ Сама манифестација ће почети у јутарњим часовима, тачније у 9:00 када је на програму Такмичење у спремању старих јела. Долазак осталих учесника је до 13:00, за 14:00 је заказан ручак за све учеснике, у 15:00 је проглашење победника у спремању старих јела, у 16,30 Дефиле учесника а у 17:00 почетак програма. Сам програм ће имати такмичарски и ревијални део : у такмичарском ће наступити учесници који нам долазе са стране а у ревијалном играчи, певачи и свирачи из наше општине. Наравно , предвиђен је и избор Најлепше пастирице, за који већ сада влада велико интересовање.Као гости изненађења наступиће нека од најбвећих имена наше естраде. Користим прилику да преко вашег портала позовем све да нам 29. Јула буду гости и уживају у изворној песми, игри и лепоти наше младости. Уколико неко жели да се пријави за наступ на манифестацији контакт телефон је 062/17-67-517 а e-mail : jelenaduruzic@gmail.com.Добродошли!!!“

Нересница је  насеље  које по пространству спада у једно од највећих у земљи. Може се похвалити бурном прошлошћу, тиме што је у њој прорадио, тада (1934.г) други по величини багер на свету, који је за две деценије рада извадио огромну количину злата из Пека, Вилом краља Алаксендра Карађорђевића, низом истакнутих уметника, спортиста и  интелектуалаца  пониклих у њој и пре свега добрим и широкогрудим људима надалеко познатим по слози и гостопримству.

Loading