Унео опасне материје у Србију па их прерађивао и складиштио у Петровцу

hapsenje-lisice-620x350
Facebook

Полицијска управа из Пожаревца (у чијој су надлежности општине Браничевског управног округа) издала је данас саопштење да су припадници Министарства унутрашњих послова у Пeтровцу на Млави ухапсили М. Р. (1979) из околине Пријепољa, због постојања основа сумње да је извршио кривично дело уношење  опасних материја у Србију и недозвољено прерађивање, одлагање и складиштење опасних материја.

 

Осумњичени се терети да је у току 2016. године, у просторијама једног привредног друштва у Петровцу на Млави, складиштио 50 буради у којима се налазила течна и чврста супстанца за коју је вештачењем утврђено да представља опасан отпад, те да је у току 2017. године  ту бурад разместио на неколико различитих локација на територији Петровца на Млави.

 

По налогу Основног јавног тужилаштва у Петровцу на Млави, М. Р. је одређено задржавање до 48 сати и он ће у законском року, уз кривичну пријаву, бити приведен тужилаштву.

 

Такође, против педесетшестогодишњег мушкарца из Петровца, код кога  је пронађен део буради у којима је био складиштен отпад, биће поднета кривична пријава у редовном поступку због постојања основа сумње да је извршио кривично дело уношење опасних материја у Србију и недозвољено прерађивање, одлагање и складиштење опасних материја у помагању.

 

 

 

Loading