Патријарх СПЦ Порфирије :Сабирамо се у једно, да бисмо дарове добијене од Бога употребили за добро због свега и за све

viber_slika_2024-01-05_17-37-47-063
Facebook

Након молебана у Храму Светог Саве служеног у оквиру Свесрпског сабора „Један народ, један сабор – Србија и Српска” патријарх СПЦ Порфирије је, између осталог, рекао да се српски народ данас сабира за духовно јединство и мир међу свим људима и свим народима, за наше добро, али и добро свих који живе са нама и око нас. Млебан је служен у присуству председника Србије и Републике Српске, Александра Вучића и Милорада Додика, као и највиших званичника Србије и Српске, чланова влада и грађана.

„Сабирамо се у једно, браћа и сестре, да бисмо дарове добијене од Бога употребили за добро због свега и за све, речју, не сабирамо се против било кога, него се сабирамо за добро најпре своје али и свих који живе са нама и око нас”, рекао је патријарх и додао  да сваки други циљ и садржај сабирања није наш и неће и не може бити благословен.

„Само када знамо ко смо и када чувамо и негујемо православни начин живота и вредности, када следимо светосавски и косовски завет, ми добро знамо ко смо”, потенцирао је патријарх, како то преноси Танјуг.

Нагласио је да је Свесрпски сабор почео у саборном и заветном храму посвећеном светитељу Сави, духовном родоначелнику нашег рода, да се помолимо Богу за јединство духовно и за саборност нашег народа, као и за мир међу свим људима и свим народима.

„“…а погоднијег места за почетак сваког доброг и благословеног дела од Дома Божијег. Јер као што Христос каже, где су два или три сабрана у име моје, онда сам ја међу њима. Зато друго име за цркву и јесте сабор. Сабрани у цркви, једно смо са Богом, а када смо једно са Богом, онда смо сви једно међу собом”, навео је Порфирије.

извор:Политика

Loading