Школа у Раброву прославила 181. рођендан!

1717775020149_11zon
Facebook

Основна школа „Милутин Миланковић“ у Раброву Свечаном академијом обележила је свој 181. рођендан.

Наука је одавно сврстала Милутина Миланковића у сам врх највећих умова 20. века, Милутин Миланковић је бистрим оком и знатижељом научника видео кроз векове и васиону, видео је давну прошлост на нашој планети, историју науке и научна открића. Оком визионара видео је будућност науке, која је многима, у то време, можда личила на научну фантастику. Његов истраживачки дух није имао мира, бавио се различитим областима науке. Своја епохална дела осмислио је у собици Капетан Мишиног здања као универзитетски професор.

Ученици имају пред својим очима његов лик и дело као узор и звезду водиљу кроз мрачни свет незнања до светлости сазнања. Његов лик и дело биће светионик, који ће осветљавати пут знања ученицима, и биће извор снаге када посустану на том путовању, које је дуго и на моменте мучно.

ОШ „Милутин Миланковић“ у Раброву чува и негује младалачки, радознали, истраживачки дух захваљујући енергији својих ученика и труду који сви запослени улажу у образовање и васпитање ученикаНа том, најважнијем послу на свету, суочавамо се са бројним искушењима и изазовима, и трудимо се да на њих спремно одговоримо, вођени пре свега жељом да ученици израсту у добре људе. Учимо их да раде на свом образовању, да откривају и развијају своје потенцијале и да се на том тешком путу никада не предају“. Рекао је директор школе Владимир Тодосијевић.

Свечана академија је уприличена пригодним програмом током којег су ученици изводили драмске приказе, хорско певање, рецитовање стихова, изводили дела класичне музике на клавиру, а потом и доделом признања од стране директора Владимира Тодосијевића ученицима који су остварили завидне резултате на свим нивоима такмичењима. Приредбу су својим присуством увеличали највиши функционери у локалној самоуправи на челу са председником Општине Кучево, Ненадом Микићем, председником СО Драганом Милосављевићем, и директорима основних и средње школе, јавних установа и предузећа, родитељи и пензионисани радници.

„Ученик генерације“ за ову школску годину је Милица Богић. Њена посвећеност учењу, иновативност и способност да превазиђе изазове су истински импресивни и пример за друге ученике.

Loading