Звижд-Рудар (Костолац) 1:0 (0:0)

IMG_0483
Facebook

„Вукови са Пека“ су пролећну полусезону такмичарске 2023./24. почели на најбољи могући начин : на домаћем терену савладана је врло добра екипа Рудара из Костолца  и то после једне веома одговорне и дисциплиноване игре. Виђено даје за право да се у наставку првенства могу очекивати много бољи резултати него што је то било јесенас. Већ иодућег викенда, фудбалери Звижда су у прилици да врате „брејк“ екипи Трговачког из Петровца на њиховом терену.

Звижд-Рудар (Костолац) 1:0 (0:0)
Кучево, стадион Миодраг Мики Станојевић, гледалаца : 100, судија:Рацић (Петровац) 7,5 стрелац :Гостиљац у 70 мин (Звижд, жути картони:Јовић, Матовић (Звижд) Ивковић (Рудар)

Звижд :Вукојевић 7, Алексић 7,5 Јанковиц 6, Манојловић 6,5 МилосавлЈевић 7, Симовић 6,5, СмилЈанић 7, Стевановић 6,5, Матовић 7 Гостиљац 7,5, Страјиновић 6,5 (Јовић 6,5)

Рудар  :Бранковић 7, Ивковић 6, Стојковић 6,5, Поповић 7, Алентијев 7, Далипи 7,5 Варагић 6,5, Јовић 6,5, Лепојевић 6,5 Атанацковић 6,5 (дамовић-) Павлов 7 (Перић-)

Играч утакмице:Гостиљац (Звижд)

Звижд је после велике борбе, по изузетно ветровитом и прохладном времену, заслужено савладао старог спортског ривала, костолачки Рудар са 1:0. Први су озбиљније запретили домаћи у 9. минуту када је Гостиљац убацио лопту до Матовића  у казнени простор костолчана али је овај није добро захватио главом  и м шанса је остала неискоришћена. Гости имају прилику већ у следећем нападу када је после продора по десној страни Далипи ушао у казнени простор и шутирао  са некох 8 метара али је Вукојевић успео да парадом лопту избаци у корнер. У 16 минуту капитен Рудара Павлов изводи корнер са десне стране И уз помоћ ветра , погађа стативу.Два минута касније убачена лопту у срце казненог простора костолчана али Гостиљац за делић секунде касни и шанса олази у неповрат. У 25 минуту обећавајућа акција за домаће али Стевановић шут одлази поред гола гостију. Рудар своју најбољу прилику пропушта у 54.минуту када су три његова играча узастопно из непосредне близине шутарили ка вратима Вукојевића али сва три пута неко од одбрамбених играча домаћих се добро поставио и спречио да лопта заврши у мрежи. Најлепши тренутак утакмице био је у 70 минуту када је Матовић избацио у празно Гостиљца, овај примио лопту поред два играча гостију, повео је пар метара И страховитим шутем са 17 метара сместио је под пречку Бранковићевог гола. Звижд је имао још једну идеалну прилику у 80. минуту када је Матовић после контре избио сам пред Бранковића, шутирао са неких 15 метара али Бранковић је парадом зауставио његов ударац.

Loading