У Скупштину Србије улази пет кандидата из Браничевског округа

narodna-skupstina-republike-srbije
Facebook

Републичка изборна комисија доделила је мандате будућим посланицима у Народној скупштини Србије, у складу са извештајем о укупним резултатима парламентарних избора. Посланичке мандате добило је пет кандидата из Браничевског округа.

Комисија је раније усвојила укупан извештај о резултатима парламентарних избора од 17. децембра по ком ће листа „Александар Вучић – Србија не сме да стане“ имати 129 мандата, листа „Србија против насиља“ 65, листа око Социјалистичке партије Србије 18, а коалиција НАДА и листа „Ми – Глас из народа“ по 13 мандата.

Посланичке мандате добило је пет кандидата из Браничевског округа и то троје са листе Српске напредне странке – Ана Миљанић, професор физичког васпитања из Пожаревца која је била 38. месту, Верољуб Арсић, економиста из Пожаревца на 78. месту и др Иван Рајичић, доктор медицине из Кучева, који је био на 128. позицији.

Посланици у новом сазиву Народне скупштине биће још Горан Петровић, адвокат из Пожаревца, који је на листи Србија против насиља био на 17. месту, и Марко Милошевић, унук Слободана Милошевића, докторанд на Правном факултету, који је био трећи на листи Социјалистичке партије Србије.

 

Извор: Е – Браничево

Loading