РАСПИСАН ЈАВНИ КОНКУРС ЗА ДОДЕЛУ БЕСПОВРАТНИХ СРЕДСТАВА ЗА КУПОВИНУ СЕОСКЕ КУЋЕ СА ОКУЋНИЦОМ НА ТЕРИТОРИЈИ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ ЗА 2024. ГОДИНУ

PXL_20230910_092038900
Facebook

Министарство за бригу о селу расписало је Јавни конкурс за доделу бесповртаних средстава за куповину сеоске куће са окућницом на територији Републике Србије за 2024. годинре  у укупном износу од 500.000.000 динара с тим да  процењена тржишна вредност непокретности не може бити већа од 1.200.000 динара.

Бесповратна средства нису намењена за опремање сеоске куће и окућнице, порез на пренос апсолутних права приликом купопродаје сеоске куће са окућницом, порез на имовину, трошкове прикупљања документације за пријављивање на јавни конкурс, као и за грађевинске радове за адаптацију сеоске куће.

Сеоском кућом са окућницом сматра се кућа са економским двориштем, које се налази на истој катастарској парцели као и сеоска кућа, или на суседним парцелама у односу на сеоску кућу.

Грађани који могу да конкуришу за доделу бесповратних средстава за куповину сеоске куће са окућницом су пунолетни држављани Републике Србије који немају навршених 45 година живота и припадају следећим категоријама: појединац, самохрани родитељ, брачни пар и ванбрачни партнери.

Сеоска кућа са окућницом, за чију куповину подносиоци пријаве конкуришу, може да се налази на територији свих насељених места Републике Србије, изузев у градским и општинским седиштима и приградским насељима.

ИЗВОР: Министарство за бригу о селу

Loading