Туристичка организација општине Кучево учествовала на Туристичком форуму у Нишу

20230927_124458
Facebook

У Нишу је од 26. до 28. септембра одржан 13. по реду Туристички форум. Туристичка организација Србије већ традиционално, крајем септембра, организује Туристички форум са циљем да кроз едукативне програме и радионице упозна запослене у локалним туристичким организацијама са савременим трендовима у представљању и промоцији туристичке понуде Србије.
Туристички форум у Нишу био је и прилика да се обележи 27. септембар, Светски дан туризма, и прославе успеси и одлични резултати у туризму у 2022. години, рекордној години за српски туризма, и позитиван тренд раста у 2023, која према плановима и очекивањима треба да буде још боља и успешнија.

Свечано отварање Туристичког форума уприличено је у великој сали хотела „Тами ресиденце“ у Нишу уз присуство великог броја гостију и медија. Том приликом су се присутнима обратили Марија Лабовић, директорка Туристичке организације Србије, Хусеин Мемић, Министар туризма и омладине, Дуња Ђенић, помоћница министра туризма и омладине и Адриана Анастасов, градска већница за туризам града Ниш.

Форум је окупио велики број локалних туристичких организација и представнике туристичке привреде из целе Србије који су имали прилику да слушају и учествују у предавањима реномираних стручњака о најактуелнијим темама као што су „Позиција Србије као туристичке дестинације у региону и светски трендови у туризму“, затим „Experience Serbia“: Откривање потенцијала дестинација кроз дигитални маркетинг“, „Мора ли дестинација да буде бренд?“ и „Одрживи развој и зелене инвестиције у туризму“.

На Туристичком форуму ове године је учествовала и Туристичка организација општине Кучево у циљу едукације и размене искуства са колегама из локалних туристичких организација из других делова Србије.

 

Loading