Јавни позив пољопривредницима за IPARD III у четвртом кварталу 2023.

DSC08596
Facebook

Државна секретарка у Министарству пољопривреде, шумарства и водопривреде Милица Ђурђевић изјавила је данас, у оквиру „ЕУ недеље могућности“ током дана који је посвећен пољопривреди, да су у току завшрне активности за почетак примене IPARD III програма, који би са реализацијом и првим јавним позивима требало да крене у четвртом кварталу 2023. године.

„У недељи европских могућности Министарство пољопривреде ставиће акценат на IPARD програм који се тренутно спроводи у Србији, а његов главни циљ је подршка пољопривредних произвођача и прерађивача да модернизују и повећају продуктивност у сектору пољопривреде, али и да побољша квалитет живота у руралном подручју“, рекла је Ђурђевић.

Према њеним речима, у току је спровођење IPARD II програма за период од 2014. до 2020. године, у оквиру ког су акредитоване четири мере.

„Мера један која је дала подршку примарном произвођачу на пољопривредном газдинству, мера три која се бавила унапређењем прерађивачких капацитета, мера седам која је подржала инвестиције у рурални туризам и мера девет која је подржала све активност које су биле усмерене на брже спровођење IPARD програма, али и оснаживање државне администрације“, објашњава Ђурђевић.

IPARD II програм Европске уније је Инструмент за претприступну помоћ у области руралног развоја за програмски период од 2014. до 2020. године у циљу достизања европских стандарда и подизања конкурентности.

извор : ТОППРЕС

Loading