Milankoviću u čast

1684953806953
Facebook
Danas je u Osnovnoj školi „Milutin Milanković“ u Rabrovu organizovano kviz takmičenje „Milankoviću u čast“.
Učestvovalo je pet ekipa: dve ekipe iz OŠ „Ivo Lola Ribar“ iz Velikog Gradišta, jedna ekipa iz OŠ „Vuk Karadžić“ iz Majilovca i dve ekipe iz OŠ „Milutin Milanković“ iz Rabrova.
Kvizu je prethodila himna škole u izvođenju školskog hora.
Kviz znanja su svojim prisustvom uveličali predstavnici Udruženja Milutin Milanković iz Beograda predvođeni potpredsednikom udruženja, Slobodanom Stojanovićem.
Pored takmičarskog dela, učenici su imali priliku da pogledaju stalnu postavku o životu i delu Milutina Milankovića koja krasi stari deo škole, kao i makete mostova, likovne i literarne radove na temu „Život i delo Milutina Milankovića“ koje su izradili učenici naše škole.
Ovom prilikom posebno pohvaljujem učenike koji su pokazali odlično znanje, kao i njihove vaspitače, učitelje i nastavnike koji su uložili veliki trud u organizaciji kviza, kao i u pripremi ekipa za samo takmičenje.
Prvo mesto je osvojila ekipa OŠ „Milutin Milanković“ koju su činili učenici iz Klenja, drugo mesto OŠ „Ivo Lola Ribar“ iz Velikog Gradišta, treće mesto OŠ „Vuk Karadžić“ iz Majilovca, četvrto mesto učenici OŠ „Milutin Milanković“ iz Rabrova, a peto mesto druga ekipa OŠ „Ivo Lola Ribar“ iz Velikog Gradišta.
Ekipe koje su osvojile prvo, drugo i treće mesto dobile su pehare, a članovi tih ekipa medalje, dok su četvrtoplasirana i petoplasirana ekipa dobile zahvalnice.

Loading