5 000 евра субвенције за куповину нових хибридних и електричних аутомобила

DSC08332
Facebook
Влада Србије Уредбом је дефинисале услове и начин спровођења субвенционисане куповине нових возила која имају искључиво електрични погон, као и оних на хибридни погон. Куповина путничких и теретних возила субвенционисаће се износом до 5.000 евра.
Циљ државне субвенције је подстицања еколошки прихватљивог вида транспорта, наводи се Уредби објављеној у Службеном гласнику.
Субвенције се дају за набавку мопеда, мотоцикала, трицикала, четвороцикала, као и возила за превоз највише девет лица, односно теретна до 3,5 тона масе.
За субвенције могу да конкуришу правна лица, предузетници и физичка лица, осим таксиста који су већ искористили субвенцију за обнову свог возног парка.
Износи субвенције су од 250 евра за мопеде до 5.000 евра за путничке комбије и мање теретњаке.
Субвенционисана куповина возила спроводи се исплатом износа на име учешћа за финансијски лизинг за куповину новог возила или плаћања дела купопродајне цене новог возила.
Захтеви за доделу субвенција подносе се закључно са 31. октобром, а Министарство ће вршити доделу субвенција по пристиглим, уредним захтевима, до висине укупно расположивих средстава.

 376 total views,  2 views today