Ванредни избори могући у септембру, Вучић кандидат за премијера

WP_20170402_010-1-733x1024
Facebook

Ванредни избори у Србији могли би да буду одржани већ у септембру, сазнаје „Блиц“ незванично у врху Српске напредне странке. Руководство  одржало је данас састанак коме је присуствовао и председник Александар Вучић, речено је Танјугу у тој странци.

Како наводе поједини медији, на састанку се разговарало о недавној седници парламента посвећеној Косову и Метохији.

„Новости“ наводе да је Вучић рекао да је СНС у Скупштини био усамљен у одбрани државних интереса и да је уз себе имао народ.

„Новости“ наводе, позивајући се на изворе из СНС, да је Вучић рекао да је веома разочаран понашањем социјалиста, као и да је боље да оду у опозицију, него да им партијски и приватни интереси воде државу.

„Спреман сам да идем на изборе као кандидат за премијера, али нећу попустити под уценама – ни запада, ни СПС-а, ни лажних десничара“, рекао је Вучић, како преноси лист.

Глишић поручио СПС-у: Напредњаци спремни да иду у опозицију

Председник Извршног одбора Српске напредне странке Дарко Глишић поручио је данас Социјалистичкој партији Србије да је његовој странци доста њиховог флертова са опозицијом и „седења на две столице“, као и да су напредњаци спремни да иду у опозицију, али неће да буду део политичког мешетарења.

„Пошто Социјалистичка партија Србије наставља своју праксу свакодневног флертовања и удварања опозицији, обавештавам их да је СНС спремна данас да иде у опозицију, али да буде део политичког мешетарење неће никада. Наша политика је љубав и рад за Србију и наш народ, а не фотеља по сваку цену“, наводи Глишић у саопштењу.

Он подсећа да није Вучић потписао Бриселски споразум, али, како тврди, јесте најзаслужнији за повлачење признања Косова, што су, сматра, социјалисти себи приписивали као заслугу приписивали све време.

„Ако се руководите народном изреком да умиљато јагње две овце сиса, нити сте ви јагње, а још мање смо ми овца, Доста је било вашег седења на две столице“, поручио је Глишић.

извор : РТВ

Loading