РИК утврдио резултате избора за 18 Националних савета националних мањина

IMG_0148
Facebook

Републичка изборна комисија је, на седници одржаној 17. новембра 2022.  године, утврдила укупне резултате избора за чланове националних савета албанске, ашкалијске, бугарске, буњевачке, влашке, грчке, египатске, мађарске, немачке, пољске, ромске, румунске, русинске, руске, словачке, словеначке, украјинске и чешке националне мањине, одржаних 13. новембра 2022. године. Чланови РИК су донели Решења којим се констатује да се резултати гласања на непосредним изборима за чланове Националног савета бошњачке националне мањине, одржаним 13. новембра 2022. године, не могу утврдити на бирачком месту број 20. у општини Тутин, па се овде избори морају поновити.

Како то наводи Политика Изборна листа Србија за Влахе освојила је 99,54 одсто гласова (23 мандата) на изборима за влашку мањину.

Изборна листа Србија за Роме освојила је 95,55 одсто гласова (34 мандата) на изборима за ромску мањину, а изборна листа За јединство Рома Србије 3,07 одсто гласова (један мандат).

На изборима за румунску мањину, листа Румуни заједно освојила је 81,12 одсто гласова (19 мандата), а Румунска партија 16,50 одсто (четири мандата).

резултате осталих изборних листа можете погледати О В Д Е

ИЗВОР: РИК, Политика

Loading