152. рођендан Основне школе у Волуји

Facebook

OШ“Слободан Јовић“Волуја ове године слави 152. годину свога постојања. Тачно толико је прошло од давне 1865. године и првих часова који су одржавани у школи у Дубоки. После Другог светског рата школа је добила име по народном хероју Слободану Јовићу.

Мото данашње прославе исказан је стиховима у прози :

“Испод плавих сунцокрета расте дивна младост света. Расту деца, расту као воће, расту деца како хоће. Нема тога чуда света што измаштати дете неће.

 Биће њима много лепших лета, расту деца као цвеће. Чудесна је, чудесна је дечија машта. Деца знају, деца знају свашта. Деца расту, расту као куће. Деца могу немогуће. “

 

Поводом Дана школе одржана је приредба у најбољем духу  традиционалних вредности  овог краја. За високи квалитет приредбе најзаслужнији су ученици, чланови фолклорне групе школе, али и веома успешна и плодна сарадња са КУД-ом «Волуја».

Прослава је имала и свој свечани део, када су од стране директорке школе, Душице Јаношевић, књигама награђени најуспешнији и најбољи на такмичењима  из различитоих предмета. Тако је школа најбоље одговорила на велики труд, рад и знање које су ученици уткали у своје успехе.

Током обележавања Дана школе, запослени су осказали  захвалност  локалној самоуправи,  донаторима и пријатељима који су на различите начине помогли овој образовној установи на подизању квалитета наставе и унапређењу материјалних услова рада у њој.

Током приредбе ученици су показали да умеју да певају, играју, рецитују. Најзадовољнији су били њихови васпитачи, учитељи и наставници који су  својим несебичним залагањем и радом допринели да ученици буду успешни

Loading