Дејан Алексић гост БиблиоСалона и ђака у Нересници

IMG_20220609_150019
Facebook

Библиотека „Никола Сикимић Максим” Кучево организовала је дводневно гостовање нашег познатог и награђиваног књижевника Дејана Алексића. У среду, 8. јуна, Алексић је био гост БиблиоСалона, када је говорио о својој поезији, свом првом роману под називом „Петља”, за који је добио престижну награду која носи име Милоша Црњанског, али и о томе како је почео да пише књижевност за децу.

У четвртак 9.јуна Дејан Алексић је посетио истурено одељење Основне школе „Угрин Бранковић” у Нересници, родном месту Стевана Раичковића, где је говорио своје стихове у учионици крцатој ђацима, који су заједно са својим наставницима и учитељима били одушевљени што пре њима стоји један савремени писац, чија дела читају у оквиру лектире.
Након посете пећини Равништарки, одржан је и БиблиоСалончић, у оквиру кога су ученици нижих разреда Основне школе „Угрин Бранковић” из Кучева и ученици осмог разреда из Нереснице седели и очи у очи разговарали са књижевником, решавали његове загонетке и на тај начин учили забављајући се.
Дејан Алексић (1972, Краљево), вишеструко је награђивани песник, писац, драмски писац и стваралац књижевних дела за децу. 
Дипломирао је на Одсеку за српску књижевност и језик Филозофског факултета у Новом Саду.
Објавио је десет песничких збирки, књигу драма, један роман и преко двадесет књига за децу. 
Као аутор књига за децу заступљен је у читанкама и обавезној лектири за основну школу.

Loading