Др Рајичић на свечаном закључењу 16. скупштине НАЛЕД-а

141201054_3851430811546373_2106198147812958893_n
Facebook

Управни одбор НАЛЕД-а организовао је свечано закључење 16. годишње Скупштине организације. Том приликом чланови НАЛЕД-а ( независно, непрофитно и нестраначко удружење компанија, општина и НВО које раде заједно на стварању бољих услова за живот и рад у Србији) прогласили су нове реформске приоритете и циљеве удружења за период 2022 – 2025. и представили највеће помаке на пољу унапређења услова пословања у претходних годину дана.

Скупштини су присуствовали уз могобројне личности из политичког, културног, привредног и јавног живота Србије , региона па и шире , председник општине Кучево др Рајичић заједно са представником цивилног сектора Мирком Петровићем.

Амбасадор САД у Србији Кристофер Хил је рекао да велики рад НАЛЕД-а један од главних разлога зашто је Србија виђена као добро место за дршка спровођењу Зелене агенде. Овом приликом напоменуо је о значају које има отварање пунионице за газирану воду РОСА ХОМОЉЕ компаније КОКА Коле у Кучеву.

Др Рајичић је имао више изузетно значајних разговора и контаката од којих свакако треба напоменути онај са генералним директором Coca‑Cola HBC Srbija Светиславом Атаносавим о наставку даље сарадње и плановима ове компаније за рад у нашој општини као и извршном директорком НАЛЕД-а Виолетом Јовановић са којом су договорени правци даљег деловања ове организације везани за нашу локалну самоуправу.

 

Унапређење услова за инвестирање и изградњу и унапређење квалитета доношења прописа, три су кључна реформска приоритета од укупно 12 које су изабрали чланови НАЛЕД-а у стратешком плану за период 2022-2025 који је јавности представљен на данашњој завршној свечаној седници 16. годишње Скупштине НАЛЕД-а.

Међу приоритетима које ће НАЛЕД заговарати у наредним годинама су и даљи развој еУправе и еПословања, сузбијање сиве економије, унапређење јавних финансија, доношење и спровођење мера за развој предузетништва и иновација, подршка привреди на локалу, подстицање регионалне сарадње, као и ЕУ интеграција у областима значајним за привреду, развој здравства, пољопривреде и прехрамбене индустријE.

Loading