Вучић: Консултације о формирању нове владе крајем маја или почетком јуна

274775996_914710562559464_6194531912167277799_n
Facebook

Председник Србије Александар Вучић каже да ће консултације о формирању нове владе почети крајем маја или почетком јуна, у зависности од тога да ли представнике политичких партија може да позове на консултације у оквиру првог или мора да чека почетак свог другог мандата.Александар Вучић је, након састанка са руководством компаније „Стелантис“, рекао да чека коначно виђење правника, да се све процедуре заврше и да види да ли мора да чека истек првог мандата 31. маја и може ли у оквиру првог мандата да позове политичке партије на консултације о формирању нове владе или мора да чека почетак другог мандата.

„Ако је могуће да то радим у оквиру првог мандата, онда би консултације почеле у другој половини маја, а ако не, онда чим положим заклетву у Народној скупштини – почетком јуна. Правници гледају какве су могућности“, рекао је Вучић.

Нагласио је да је свакако важно да представници странака разговарају и постигну договор о најбољој могућој влади, која би се ухватила у коштац са великим проблемима који, како каже, чекају цео свет.

„Сваког дана имамо заједничке састанке са председницом Владе око свих кључних питања. Данас су питања не само робних резерви већ свих пољопривредних производа и цена. Имали смо преговоре и са млекарима“, навео је Вучић.

Каже да је много проблема јер када скачу цене нафте и гаса у свету, то утиче на све производе.

Истиче да Србија мора да се врати на колосек размишљања о својој будућности јер је сувише мала да би решавала светске проблеме.

„Морамо да радимо и посветимо се нашим стварима, да радимо снажније, јаче и више него обично да бисмо могли да савладамо све проблеме са којима се свет суочава“, нагласио је Александар Вучић.

извор – РТС

Loading