Принц Петар Карађорђевић абдицирао у корист брата Филипа

2099063116626a7e2f68f13304066326_v4_big
Facebook

Принц Петар, најстарији син принца Александра Карађорђевића и унук краља Југославије Петра Другог Карађорђевића, потписао је одлуку о абдикацији  којом се дриче свих права за себе и све своје потомке који су рођени или ће тек бити рођени у брачној вези или изван брачне везе. Одлуку је потписао   у палати Светог Андреја у Севиљи.

Потписивању су сведочили његова мајка принцеза Марија да Глорија од Орлеана и Бреганце и војвоткиња од Сегрорбе, његов очух Игнацио, војвода од Сегорбе, са, како је саопштено, благословом патријарха српског Порфирија, јеромонах Микел Ортега Модест, старешина Цркве Светог архангела Михаила у Палми на острву Мајорка, принц-наследник Филип, принцеза Даница, сестра Соул, грофица од Ампуријаса, Лјубодраг Грујић, члан Крунског већа, канцелар ордена и хералд Дома Карађорђевог и Никола Станковић, шеф кабинета принца-наследника.

О својој, како истиче, непоколебљивој одлуци званично је обавестио и оца и старешину Краљевског дома принца Александра и патријарха српског Порфирија.

Сматра да је у интересу династије да принц-наследник са својом породицом живи у Србији међу својим народом. У том смислу, указује да је његов брат принц Филип свој и живот своје породице везао за Србију, у којој се након девет деценија родио и први мушки члан династије Карађорђевић, наследник принца Филипа краљевић Стефан.

Принц Петар наводи и да свој живот, као и до сада, наставља у Севиљи.

извор:БЛИЦ

ФОТО:Foto: Profimedia/ Srdjan Ilic/PIXSELL /ABACAPRESS.COM

Loading