Рок за еФискализацију 01. мај – неће бити продужења

ZBX0Gv_62500ec185817 (1)
Facebook

Како је  то напоменуо министар финасија Синиша Мали рок за еФискализацију је 01. мај  и његовог продужења неће бити .

„У овом тренутку имамо 138.000 фискалних обвезника који су се пријавили за нови систем фискализације и који су пријавили скоро 200.000 локација широм Србије. Очекујем да ће до краја месеца сви ти обвезници бити прикључени на нов систем. Две су важне информације које желим да истакнем. Прва је да продужетка рокова неће бити и да остаје да је рок крај априла. Ово говорим због тога што су се појавиле изјаве неких неформалних група да ће бити продужетка рока за увођење новог система фискализације. До 1. маја очекујемо да сви који су обвезници новог система фискализације буду у новом систему. Након 1. маја, Пореска управа креће са теренским контролама“, рекао је Мали а .

Он је додао да је на терену приметан велики број позива од предузећа која треба да се фискализују и код којих екипе треба да дођу и инсталирају уређаје, па се полако стварају гужве.

„Зато апелујемо на све да то ураде што пре, да не буде све у последњих десетак дана априла, па да људи на терену не могу да прикључе све кориснике и да буде кашњења након 1. маја“, рекао је Мали.

Министар се захвалио и Пореској управи на успешном послу и увођењу нове фискализације и истакао да све то води ка другачијој, уређенијој и лепшој Србији.

„Правимо другачију, нормалнију, уређенију лепшу и бољу Србију. Сви морамо да рачунамо на то да узимамо фискални рачун, да прочитамо QР код и да знамо да је у складу са законом. Од сиве економије, само они који не издају фискалне рачуне имају користи. Са друге стране, од узимања фискалних рачуна сви грађани Србије имају користи“, рекао је Мали.

извор и фото : министарство финансија

Loading