Ко од пензионера може на бесплатну рехабилитацију у бањама ?

vrnjacka-banja
Facebook

Сви корисници старосних, инвалидских и породичних пензија, који имају пребивалиште на територији Србије и чија пензија не прелази износ од 30.978 динара имају право на бесплатну рехабилитацију у здравствено-стационарним установама и бањско-климатским лечилиштима, у трајању од десет дана.

Пријаве за бесплатну рехабилитацију подносе се почев од 5. априла, а закључно са 21. априлом 2022. године. Право да се јаве на оглас имају сви корисници пензија који, осим пензије која је до 30.978 динара немају друга лична примања. Такође, то право имају и корисници пензија који су то право остварили применом домаћих прописа и који примају пензију из иностранства под условом да збир тих пензија не прелази износ од 30.978 динара, наводе у Републичком фонду за пензијско и инвалидско осигурање.
Шта је од докумената неопходно за пријаву?
Сви пензионери који испуњавају прописане услове, уз пријаву коју подносе, морају да приложе пензијски чек и доказ о висини пензије из иностранства (извод банке, потврду иностраног носиоца социјалног осигурања). Такође, корисник предаје попуњену пријаву са изјавом на прописаном обрасцу – где жели да користи рехабилитацију, да осим пензије нема других личних примања, да није користио рехабилитацију у 2020. и 2021. години и да овлашћује Републички фонд за пензијско и инвалидско осигурање да у његово име и за његов рачун закључи уговор о пословној сарадњи са установом у којој ће користити право на рехабилитацију. Уколико поседује расположиву медицинску документацију, корисник и њу прилаже уз неопходну документацију.

Loading