Сала Скупштине општине Кучево добила најсавременију опрему

DSCN1246
Facebook

У циљу унапређења људских ресурса, функционалног и информационог система,  Општина Кучево је предузела неопоходне кораке да усаврши рад Скупштине општине и њених органа увођењем савремених технологија како би се у раду  могли примењивати стандарди Европске уније предвиђени за рад органа локалне самоуправе.

Увођењем тзв „електронске“ скупштине требало би да се транспарентност Скупштине општине подигне на много виши ниво, уз  уштед  времена трајања седница и времена припрема материјала и записника након седнице.

Систем за електронско вођење седнице и гласање , одборницима Скупштине општине Кучево ће првенствено обезбедити ефикасност у раду. Аутоматско вођење аудио записника индексираног по тачкама дневног реда и јављањима одборника односно учесника за реч у дискусији по тачкама дневног реда, електронски начин тражења речи за одборнике и електронско гласање односно бројање гласова  знатно ће смањити време које је до сада трошено на гласање и бројење гласова .

Средства у износу од 4.700.000,00 динара за реализацију овог пројекта обезбедило је Министарство здржавне управе и локалне самоуправе

Loading