Није важно шта, већ ко то каже !

Violeta Velimirovic
Facebook

Председница Одборничке групе Српске напредне странке у Скупштини, проф. Виолета Верлимировић, доставила нам је званично саопштење у коме се каже :

 

Поштовани суграђани,

У петак, 17. септембра, одржаће се редовна 12. седница Скупштине општине Кучево на којој ће бити донето неколико изузетно важних одлука за све нас. Ово се првенствено односи на другу тачку дневног реда,  јер се њеним усвајањем  стичу сви законски услови да се отпочне са финалном реализацијом пројекта изградње мега маркета компаније Каструм што ће омогућити  запошљавање 15 радника,  као и то да ће наши пољопривредници  имати  сигуран пласман за своје производе. Такође, веома су битне и неопходно је донети  и одлуке о Комуналној полицији и  јавним паркиралиштима, које стварају предуслове  да се комунално уређење града подигне на  виши степен  што ће омогућити решавање многих проблема из ове материје који сада постоје.

Када се ради о нашим политичким опонентима, на њих, на жалост, скоро и да није потребно трошити речи, јер они сем што вређају по друштвеним мрежама и плаћају таблоидним порталима да износе неистине и лажи, ништа друго и не раде. Они су реликт прошлости, који се боре за изгубљене привилегије које су годинама незаслужено имали.

Наше ставове према садашњости и будућности  најбоље одсликавају речи председника општине др Ивана Рајичића изговорене пред почетак 11. седнице СО , одржане 17. августа :

… Првенствено бих се осврнуо на програм запошљавања грађана општине Кучево, ми смо по први пут у оквиру буџета општине Кучево издвојили на позицији програма ЛЕР-а 20 милиона динара за помоћ локалним привредницима да упосле грађане општине Кучево, на тај начин ми смо добили директан резултат у виду запошљавања 10 и 12 радника у две фабрике, чиме смо укупно запослили 22 радника на неодређено време. Овај програм планирамо да наставимо и у будућности јер је очито дао резултате, оно што се кроз овај програм није видело, а исто се десило јесте и велика помоћ Владе РС, председника РС у запошљавању нових људи у Општини Кучево. Ми смо у оквиру других јавних установа добили близу 40 запослених на неодређено време.

Друга ставка су капитални инфраструктурни пројекти најзначајнији су:пројекат „Чиста Србија“ где смо једна од 16 општине поред Града Београда, Новог Сада итд и  добили 1 200 000 еур или 1.300.000.000,00 динара и ово је највећа инвестиција у историји наше општине и још један показатељ да у општини Кучево више не долазе милиони, већ милијарде.

Други капитални инфраструктурни пројекат јесте уређење Дома здравља у Кучеву где је у току јавна набавка, за шта је издвојено 280.000.000,00 динара и након тога наш дом здравља ће добити један нови изглед.

За локалну инфраструктуру, Влада РС, председник РС и ми, издвајањем из локалног буџета, омогућено је 180.000.000,00 динара и до сада смо асфалтирали 12,5 километара и наставићемо у том правцу.

Сви смо упознати са великим проблемом везаним за реку Пек, те се још једном се захваљујем свим члановима већа, свим својим сарадницима који су уложили макималне напоре контактирајући са министарствима и председницом Владе, председником Републике наишли смо на разумевање и у саради са самом компанијом успењли смо да решимо тај вишедеценијски проблем.

Што се тиче фискалне консолидације од наслеђеног буџетског дефицита од 11% у сарадњи са Министарством финансија успели смода прошлу годину завршимо са буџетском дефицитом нешто мањим од 5% док су показатељи за ову годину чак и бољи на дневном реду за ову скупштину је и усвајање извештаја о извршењу буџета за период од 01.01.2021. до 30.06.2021.године где смо по показитељима у суфициту од 12 милиона динара, што су показатељи да се о буџету општине Кучево води рачуна. Надам се да ћемо овим темпом наставити и до краја фискалне године, да ћемо годину успети да завршимо без дефицита или са бар минималним. Још једном се захваљујем свима на подршци коју сте пружиоли у претходних годину дана, својим сарадницима. Живело Кучево, живела Србија.“

 

 

 

Loading