Огреботине шасије и мања механичка оштећења нису разлог враћања возила са техничког прегледа

tehnicki_pregled_uslovi
Facebook

Начелник Управе саобраћајне полиције Министарства унутрашњих послова Небојша Арсов изјавио је да се од 6. јула ове године Правилник о техничком прегледу возила примењује у пуном обиму и нагласио да мања механичка оштећења возила, која не утичу на безбедност саобраћаја, не представљају основ да се возило прогласи технички неисправним.

 

Арсов је навео да огреботине или мања улегнућа на шасији, недостатак бочне лајсне, недостатак капица на вентилима пнеуматика, напрслина стакла на светлосним групама, недостатак течности за прање ветробрана, различите боје пресвлака за седишта и слично, према инструкцији коју су привредна друштва која врше технички преглед возила добила од Министарства, нису разлог за то да се возило оцени као неисправно.

С тим у вези, Министарство унутрашњих послова ће послати још једну инструкцију свим привредним друштвима овлашћеним да врше технички преглед возила, у циљу отклањања евентуалних недоумица код контролора техничког прегледа, поручио је Арсов.

Такође, он је указао на то да уколико су на возилу неисправни уређаји и опрема, возило не може бити оцењено као исправно, већ се власнику даје рок да неисправност отклони.

У Србији постоји више од 1.200 правних лица која су овлашћена за вршење техничких прегледа возила. Имајући у виду број регистрованих возила у Србији, односно чињеницу да се на једној линији техничког прегледа у току дана може извршити технички преглед више од 10 возила, не постоји оправдан разлог за то да се на технички преглед чека у дужем временском интервалу, закључио је начелник Управе саобраћајне полиције.

Фото: половни аутомобили

Извор: Паланка данас

Loading