Почела реализација пројекта „Безбедан интернет – сигурно детињство“

Facebook

Многобројне опасности  вребају са интернета а најугроженији су најмлађи. Да би предупредили непријатности које могу задесити децу и њихове родитеље, УГ „Ентузијасти“ су са надлежним министарством Републике Србије покренуле пројекат „Безбедан интернет – сигурно детињство“. У склопу предвиђених активности, стручни сарадници на пројекту су  одржали предавања  у Основним школама „Милутин Миланковић“ у Раброву и „Вељко Дугошевић“ у Турији и приказали примену савремених технолихија у креирању апликација, сајтова и игрица ђацима ОШ  „Угрин Бранковић“ у Кучеву.  Пројекат има свој сајт и организатори позивају све родитеље да га посете, упознају се са проблематиком тематике везане за безбедан интернет и у  непосредном контакту са носиоцима пројекта разреше све дилеме и недоумице које имају. Стручни сарадници на пројекту су администратр општинске управе Ненад Шулејић и представник Мале школе електронике Душан Милић.

Током реализације пројекта, свако дете основношколског узраста на територији општине Кучево добиће по три свеске са тематиком предавања, оловку и флајер. Флајери ће бити подељени и родитељима.

Предвиђено је да се активности везане за пројекат „Безбедан интернет – сигурно детињство“ одвијају сваког уторка све док не буду посећене све матичне основне школе на територији наше општине и сва  подручна одељења.

Loading