Милош Петровић секретар ОО СНС Кучево и члан Општинског већа у техничком мандату о тренутној политичкој ситуацији у општини Кучево

IMG-3153
Facebook

 еК : Господине Петровићу, можете ли за наш портал рећи каква је  тренутна политичка ситуација у Општинском одбору Српске напредне странке у Кучеву ?

Пре свега желим да се захвалим вама на времену које сте одвојили да се обратим јавности и поздравим све наше суграђане и ваше читаоце.

Српска напредна странка је на локалним изборима одржаним 21.јуна освојила 5953 гласа или 35 мандата у наредном сазиву Скупштине општине. Нажалост, догодило се да су појединци себи дали за право да уцењују и прете одборницима Српске напредне странке и доведу их  у заблуду. Што се тиче ставова ОО СНС Кучево они су јасни, на наредној седници Општинског одбора у складу са Статутом странке усвојићемо  предлоге за председника скупштине, председника општине и осталих функционера  и тражити сагласност Извршног одбора за исте. Наравно, о свему ћемо благовремено обавестити јавност.

Ек : Поменули сте појединце, можемо да кажемо нешто ближе о појединцима које сте поменули?

Да јесам поменуо, није никаква тајна реч је о Зорану Милекићу и Владимиру Стојановићу. Зоран Милекић је у два мандата био народни посланик испред Српске напредне странке и 10 година председник општине. Данас је у пензији и одборник на листи Српске напредне странке. Да будем јасан, лични анимозитет које Милекић има према свима који другачије мисле унутар странке је довео до овакве ситуације, као и то да је свесно и намерно довео неколицину одборника Српске напредне странке  у ситуацију да одступе од њених ставова. Уз то, Милекић сада жели да себе и оне око њега представи као неке жртве, у свом добро познатом маниру обмањивања . Желим да подсетим наше суграђане да су поступци и процене Милекића у протекла два изборна циклуса били тотални промашај. Злоупотреба са његове стране и њему оданих било је доста, и због тога ће сви који су то радили морати дисциплински да одговарају у складу са Статутом СНС-а.

еК: Владимир Стојановић, појединац?!

Да, опростите, Стојановић се ту догодио стицајем , по све нас, несретних околности – свакако не својим радом и заслугама. У датом моменту био је једно од решења Милекића  а какав је био председник, сви врло добро знамо. Знате можда је  Стојановић добар човек али сигурно није добар председник – када ви дозволите себи да одмах након избора сакупљате потписе за вашу подршку и притом наставите да уцењујете председника Изборне комисије да подели уверења кандидатима за одборнике супротно законским прописима,  када  покушавате да закажете Конститутивну седницу СО  без сагласности виших органа странке, немам кометар. Никада до сада се није догодило да лично промовишемо појединца без да се претходно нисмо усагласили. Стојановић је у двонедељној кампањи, након избора кренуо у обрачун са свим одборницима који нису желели без сагласности странке да дају подршку Стојановићу, уследили су откази што је апсолутно неприхватљиво и  засваку осуду.  Понашање Стојановића  на крају ће коштати све грађане и пореске обвезнике, да подсетим да су поднете тужбе за отказ уговора о раду и да ће грађани собзиром да су откази уследили ван законских оквира исти бити враћени на посао а одштету ће платити Општина а не Стојановић. Тешко је говорити у оваквим околностима јер се саосећамо са нашим колегама који су добили отказ, апелујем на Стојановића да престане да даје отказе и да подсетим да је Стојановић председник свих грађана и да се понаша у складу са функцијом коју обавља.

 Ек :Да ли имате информацију да се сакупљају потписи за Вашу смену?

Чујте смену!? Да јесам информисан од стране председника Месних одбора који и нису знали шта потписују. Статут странке дефинише одговоре на сва питања па и смене функционера, остављам онима који су сакупљали потписе а чини ми се да су у томе најбољи јер се само потписима баве, прочитају Статут странке и ближе се упознају са истим. Симтоматично је то да смену траже они који су добили сагласност странке да данас обављају поједине функције, тада смо били представници странке данас не, иако знамо да у протеклих 4 године на ниједном општинском одбору није покренута иницијатива за било чију смену. То вам говори о самовољи појединца о чему сам говорио у уводном обраћању.

еК :Да ли имате решење за овакве прилике?

Апсолутно, став Српске напредне странке је јасан, сви који не поштују одлуке Српске напредне странке биће процесуирани и  дисциплински кажњени, морам да напоменем да смо изричити у ставу да сви одборници који прекрше статут странке биће кажњени искључењем у то будите сигурни. Лично обећавам и стојим иза ових речи, нико ни после 21. Августа и одржавања Конститутивне седнице СО  неће добити отказ и ако се прети одборницма и износе лажи. Јасни смо да Српска напредна странка не толерише самовољу и да свако ко себи да за право да дели одборнике, обмањује чланство и урушава странку биће настрожије кажњен. Решење лежи у истини, ОО СНС Кучево улаже велике напоре да сачува одборнике од лажии уцена које се износе свакодневно и да на време сви одборници могу да виде и увере се у све изнете лажи до сада. Људима је потребна прилика, свако има право да погреши и то разумем, неко из страха, неко је уцењен, неко изманипулисан али постоје и они који све ово раде са намером и добро испланираним сценаријом од самог почетка,ту опраштања и рехабилитације односа неће бити. Да закључим, после 21. августа ће свима бити све јасно.

еК : Шта би поручили јавности на крају овог интервјуа?

Желим да честитам члановима Српске напредне странке на истрајности и вери у бољу будућност, велика захвалност свим симпатизерима и људима који су гласали за листу Српске напредне странке „Александар Вучић – За нашу децу“ носиоцу листе др Ивану  Рајичићу, и остварили најбољи резултат од увођења вишестраначја. Ниједна политичка опција никада није освојила на локалним изборима 5953 гласа или 35 мандата, никада! Данас можемо да се похвалимо резултатом и захвалимо и одборницима и свим суграђанима који су гласали за листу Српске напредне странке. Порука свим одборницима Српске напредне странке је да буду доследни до краја, прате упуте ОО СНС Кучево и председника Новице Јаношевића, одазивају на састанке Општинског одбора и прате упутства виших органа Странке. Нико нема право да руководи одборничким мандатима осим одборника и у складу са страначком дисциплином.Верујем да сви одборници Српске напредне странке добро знају како се одлуке спроводе и на који начин је потребно водити Општину и оправдати поверење свих чланова, симпатизера и суграђана који су гласали заСрпскунапреднустранку, за будућност наше деце.

И на крају искористио бих прилику да скренем пажњу свим суграђанима да носе маске, држе дистанцу, да буду одговорни према себи и другима, свима који су заражени вирусом Ковид19 желим брз опоравак.

 

 

 

 

 

Loading