Зашто за младе, вредне и стручне људе нема места у Oпштинској управи Кучево

IMG_1052
Facebook

Општа политичка ситуација у општини Кучево после локалних избора је грађанству мање, више позната. Велика већина грађана је гласала за листу Александар Вучић-За нашу децу, продвођену др Иваном Рајичићем. Листа Српске напредне странке добила је  35 од укупно 43 одборничка мандата. Међутим кучевачка политичка сцена не би била интересантна да исте вечери нису настале поделе.

Без сагласности  Извршног одбора Српске напредне странке група одборника на челу са Владимиром Стојановићем  покушава да формира власт, иако нити је имала потребну већину, нити су били испуњени законски предуслови. Реагује централа СНС-а, заказује се  Конститутивна седнице Скупштине општине  за 21. август 2020. и на тај спречава ту самовољу.

Међутим, законски прописи предвиђају да до формирања нове власти Владимир Стојановић и његов заменик Небојша  Митровић остају у техничком мандату. Иако по закону смеју да обављају само текуће и неодложне послове, они почињу, по нашим сазнањима,  са  методом претњи, уцена и дељења отказа непослушнима, како изгледа по директном налогу Зорана Милекића.Наш портал је у предходном периоду аргументовано обавештавао јавност о незаконитим отказима.

Најтужнија прича и уједно једна од највећих бахатости одлазећег председника општине Кучево Владимира Стојановића је отказ уговора о раду Милици Михајловић, кандидаткињи СНС-а за одборницу из Мишљеновца.

Милица је грађевински техничар и више година је радила на пројектима у канцеларији за Локални економски развој и на пословвима легализације објеката. По незаконитом наређењу председника општине Владимира Стојановића, Милица прелази на радно место секретарице председника општине. Милица Михајловић је за кратко време стекла углед младог, вредног, поштеног и код грађана омиљеног општинског службеника. Међутим како Владимир Стојановић није имао већину одборника за своје планове, по нашим сазнањима, он позива Милицу Михајловић и тражи од ње подршку. Mеђутим Милица чврсто остаје на ставовима  Српске напредне странке и показује невиђену храброст за једну младу особу.

Сада је извесно да ће период Стојановићевог председниковања бити најбоље што пре заборавити …

Loading