Српска напредна странка не признаје фракције и никада неће дозволити самовољу појединаца

116139350_697379651109307_2235823550991593322_n
Facebook

 

Разговарали смо са носиоцима највиших функција у Општинском одбору СНС-а о дешавањима која пре-дстоје у периоду до одржавања Конститутивне седнице Скупштине општине Кучево заказане за 21. август :

Председник Вучић је још пре одржавања локалних избора изјавио је да су они прилика да се СНС ослободи бахатих и неодговорних људи који су места на која су засели користили за сопствене потребе и нарушавали углед странке.Или једноставно нисду били довољно компетентни да одговоре на захтеве које те функције траже. Такође, да ће шансу после избора  добити млади и школовани људи, јер је код многих старијих дошло „до замора материјала“ јер када имаш власт и моћ петнаестак година лако изгубиш додир са стварношћу и помислиш за себе да си нешто незаменљиво.  Као што је познато“, рекао нам је Новица Јаношевић, председник ОО СНС Кучево, „ 21. Јула одржан је састанак са председником Извршног одбора СНС-а Дарком Глишићем на коме су донете  следеће одлуке :  1. Координатор Јокић мора да врати рад ОО СНС Кучево у Статутарне оквире. 2. Владимир Стојановић због кршења више одредби Статута СНС-а не може бити кандидат за било коју функцију. 3. Сваки члан који не буде поштовао одлуке виших органа странке ће дисциплински одговарати. 

То практично значи да Извршни одбор најоштрије осуђује незаконите поступке Владимира Стојановића  током претходног периода  –  злоупотребу службеног положаја и трговину утицаја ( што је кажњиво кривично дело) . Подсетићу  само на отказе  одборницима  који нису хтели да напусте ставове странке:  Милици Михајловић , Бранку Кецману нпр, смену појединих руководилаца у јавним предузећима ( Славиша Маријоковић у ЈКП), избацивање председника НСВ из службених просторија…Ту је било и више дела која су забрањена Статутом странке : приморавање одборника да потписују којекакве подршке за различите функције ( већ на дан избора скупљали су потписе за кандидата за председника СО !?-наравно, лагали су потписнике да је у питању нешто друго), лажно представљање ( наводни потпредседници ОО СНС нису били чак ни чланови странке) итд итд.

Надам се да они који су заведени неће сносити никакве последице, али коловође фракционаштва ће одговарати у складу са Статутом СНС. Наравно, сви који су учествовали у кривичним делима , као што је отказ Бранку Кецману који у себи садржи елементе  због којих ће поједници кривично одговарати, значи сви они који су радили у супротности са законским прописима  биће суочени са  последицама.

Loading