ИЗБОРИ 2020: СНС отказао све предизборне скупове -председнику Вучићу здравље и безбедност грађана Србије изнад политике

2241627_vucic-foto-insta_ls
Facebook

Председник Србије и Српске напредне странке Александар Вучић предложио је вечерас на седници Изборног штаба да сви предизборни скупови странке, укључујући и велики скуп у Новом Саду и завршни скуп у Нишу, буду отказани, преносе београдски медији.

Како медији преносе, лидер СНС није хтео ни на који начин да угрози стање становништва, поготово јер се на предизборним скуповима најјаче странке у .

Први такав скуп требало је да се одржи у петак Новом Саду, на којем се очекивало присуство најмање 30.000 присталица напредњака.

Вучић је вечерас на седници Изборног штаба СНС изнео овај предлог иако је епидемиолошка ситуација у Србији далеко од драматичне и упркос томе што је став стручњака, пре свега лекара епидемиолога, да не треба забрањивати масовна окупљања, а доказ за то је вечерашњи дерби Звезде и Партизана који ће бити одигран пред више хиљада људи.

Образлажући свој предлог на седници Изборног штаба, Вучић је навео да организовањем масовних предизборних скупова не жели да угрози здравље ни једног јединог човека, јер је здравље и безбедност грађана Србије изнад политике.

Вучићев предлог усвојен је тесном већином, наводе медији.

Комплетан прилог мижете прочитати О В Д Е 

Извор Курир.рс/Танјуг

Foto: Instagram Printscreen, Budućnost Srbije

Loading