До краја епидемије црквена звона ће звонити свакога дана тачно у подне

преузимање
Facebook

Данас, тачно у подне, у свим храмовима Српске православне цркве зачула су се црквена звона.

    На основу препоруке Светог Архијерејског Синода и поглавара Српске Православне Цркве, Њ.Св. патријарха Г.Г. Иринеја, а на основу акта нашег надлежног владике, Епископа пожаревачко-браничевског Г.Г. Игнатија од 28.марта текуће године, обавештавају се верници да ће са свих храмова СПЦ тачно у подне оглашавати црквена звона у временском трајању од три минута, од данас па до краја ванредног стања у земљи.

Том приликом, Црква је препоручила да се следећа молитва чита све до краја ове епидемије.

МОЛИТВА ЗА БОЖЈУ ЗАШТИТУ У ВРЕМЕ ЕПИДЕМИЈЕ ВИРУСА КОРОНА

Господе, Боже наш, који си богат милосрђем и мудрим промислом управљаш нашим животом, услиши нашу молитву, прими наше покајање за наше грехе, заустави нову заразну болест (нову епидемију), као што си једном престао да кажњаваш народ у време цара Давида. Ти који си лекар душа и тела наших, подари опоравак болеснима, подижући их хитро са одра патње како би могли да прослављају Тебе, нашег Милостивог Спаситеља, а заштити здраве од било које болести.

Благослови, Господе, ојачај и заштити својом благодаћу све оне који се човекољубљем и жртвовањем старају о болеснима у њиховим домовима или по болницама и другим установама.

Дај нам, Боже, свој мир и испуни наша срца чврстом вером у твоју заштиту, надом у твоју подршку и љубављу према теби и према ближњему.

Јер си ти Бог који милује и спасава нас, и теби славу узносимо: Оцу и Сину и Духу Светому, сада и увек и у векове векова. Амин.

Још једном, Црква упућује апел свима да се сходно хришћанском духу послушности, не оглушавамо о правила здравствених и владиних мера заштите, кретања и окупљања људи, а ради бољег и бржег деловања у борби против ове пошасти.

Loading