SAOPŠTENJE ZA JAVNOST UPRAVNOG ODBORA FK „RSK“ IZ RABROVA

IMG_20190828_174030
Facebook

Upravni odbor FK „RSK“-a iz Rabrova dostavio nam je Saopštenje za javnost koje prenosimo u celini :

U vezi dešavanja u proteklih šest kola Srpske lige Zapad, Upravni odbor FK „RSK“ iz Rabrova odlučio je da se obrati sportskoj javnosti, svojim simpatizerima i navijačima i svim poštenim ljubiteljima fudbala, sledećim saopštenjem:

FK „RSK“ iz Rabrova je među najstarijim klubovima u Srbiji i bez prekida se takmiči u različitim ligama, od 1928. Godine.
U svojoj bogatoj fudbalskoj istoriji, već se takmičio tri godine i u Srpskoj ligi, što sa ponosom ističemo.
Zadnjih godina se takmičio u Posavsko-podunavskoj zoni, gde smo tri godina zaredom izborili plasman u Srpsku ligu (dva puta kao pobednici takmičenja, jednom kao drugoplasirani). Svesni i realni u proceni svojih mogućnosti, ustupali smo to pravo klubovima poput: „Šumadije“ iz Aranđelovca, „Mladom Radniku“ iz Požarevca i „Slogi“ iz Petrovca.
Ove godine smo, posle dužeg razmišljanja odlučili da igramo Srpsku ligu, poštujući taj rang kao treći rang po značaju, u sportskom smislu u Srbiji.
Nažalost, ovo što smo doživeli u prethodnih šest kola, kod nas izaziva nevericu i opravdano pitanje: „Da li je ovo moguće u III ligi po značaju Srbije“ kada se takve stvari ne dešavaju i u nižim rangovima takmičenja.

Imamo informaciju da se snimci sa utakmice, koji su klubovi obavezni da rade i šalju fudbalskim organima, prethodno obrađuju, na način da su izbrisane sve sporne situacije,  te se postavlja logično pitanje čemu onda služe takvi snimci .
Protiv „Mladog Radnika“ iz Požarevca, sudijske odluke su izazivale smeh u publici i nevericu kod navijača oba kluba.
Navodimo samo neke od spornih odluka:
–       Poništen regularan pogodak posle kornera. Prva verzija (po ponašanju glavnog sudije) je bila da je to učinjeno zbog ofsajda (ofsajd posle kornera), druga verzija je da je lopta prilikom izvođenja kornera napustila igralište i vratila su u velikom efeu na 8-9 m. daljine od gola. Kakav to efe mora da bude da lopta posle njega padne na 8-9 m, Smešno da nije istinito.
–       U dva navrata naši igrači pretrčavaju svoje čuvare i dolaze u izgledne šanse za postizanje golova, ali se zaustavljaju zbog navodnih ofsajda, što izaziva smeh kod publike.
–       Na kraju, „Mladi Radnik „ je pobedio iz domaćinski dosuđenog penala, sudija je od sportskih izveštača (neka im je na čast) dobio visoku ocenu 8 za izvanredno suđenje, pomoćne sudije (koje su i najviše režirali sve sporne odluke) će i dalje napredovati, pošto se čak nalaze na spisku potencijalnih internacionalaca,  na snimku koji će se dostaviti javnosti biće izbrisane sve sporne situacije , to je slika i prilika događanja u po značaju, trećoj ligi Srbije.
Upravnom odboru i navijačima F.K „RSK“ iz Rabrova ostaje gorak ukus naše istine i pitanje: „Da li vredi trošiti entuzijazam, ljubav prema fudbalskom klubu i fudbalskoj igri i konačno novac, za režije i kuhinje kojima mi nismo dorasli.
Za kraj, da navedemo i još jedan, ne manje važan podatak: Za razliku od većine ostalih dudbalskih klubova iz ove lige, FK „RSK“ se uz relativno malu pomoć opštine, finansira od sponzora i privatnika, to jest sopstvenih sredstava.
Skrećemo pažnju da će te ovakvim pristupom,  te malobrojne i poštene sportske radnike oterati iz fudbala i ugasiti dobar broj sportskih kolektiva.
Sa naše strane, nastavićemo takmičenje i na sportski način pokušati da dođemo do nekog rezultata. Ako je protivnik bolji, čestitaćemo ali se nećemo baviti nečasnim radnjama i po svaku cenu dolaziti do bodova.

    UPRAVNI ODBOR FK  „RSK“ IZ  RABROVA

Loading