Решавају се круцијални проблеми грађана

DSC05021
Facebook

„Наш став, као локалне самоуправе, је да  је наша дужност, пре свега, да сагледамо све проблеме са којима се суочавају становници општине и да након тога, учинимо све што је у нашој моћи да их решимо“, рекао јке на почетку данашње конференције за штампу председник општине Кучево Владимир Стојановић. „За решавање неких потребно је више времена, као и помоћ шире друштвене заједнице и организација. Код таквих улажемо максималне напоре да пронађемо праву адресу којој се можемо обратити за помоћ. Тако је било и са проблемом водоснабдевања у граду Кучеву – водоводне инсталације су постављене пре више деценија и често је долазило до хаварија. Због тога смо аплицирали на више места и од стране ЕУ ПРО-а (Програм ЕУ за развијање општина) наишли на разумевање, тако да смо у среду почели са реализацијом пројекта који предвиђа постављање 2 173 метара новог потисног вода. Пројекат је вредан више од 20000 еура од чега је донација ЕУ ПРО-а 150 000 еура.

Као што се може видети, протекле недеље започели смо и са асфалтирањем тротоара на источној страни улице Браће Ивковића у дужини од 200 метара. Када се ради о културним дешавањима, у уторак је у Завичајној галерији отворена изложба наших наивних сликара, брачног пара Верице и Косте Андрејевић.

У посети нашој општини била је и делегација ФК Мелихе са Малте која је дошла да се упозна са нашим могућуностима из области спортског туризма. Овом приликом је и шеф Академије млађих категорија клуба, наш Ненад Томић-Гиле, показао како се воли свој родни крај и ШФ „Звиждић“ и „Полету“ из Волује донирао спортску опрему.

Такође, на састанку са руководством СКГО-а ( били су присутни генерални секретар конференције, његов заменик и саветници прим.аутора), усвојили смо План активности које треба спровести да би се грађанство што више укључило у доношење буџета општине за наредну годину“.

Loading