Школи из Волује 300 000 динара за пројекат опремања Сале за физичко

IMG_20190729_124937
Facebook

 

На Конкурс Министарства правде за доделу  средстава прикупљених на основу одлагања кривичног гоњења – опортунитета пристигло је укупно 1400 пријава ( пројекти од јавног интереса из област и здравља, културе, просвете и социјалне заштите у укупној вредности од 450 милиона динара) – одобрено је њих само 150. Међу најбољима, био је и пројекат Основне школе „Слободан Јовић“ из Волује којој су  одобрена  средства за реализацију пројекта: Опремања сале за физичко васпитање ,у  износу од 300 000 динара .

Свечаности  на којој је министарка правде уручила представницима одобрених пројеката Уговоре одржана је  у Народном музеју присуствовала је и директорка школе из Волује Душица Јаношевић :

„Основну школу ,,Слободан Јовић“ Волуја и њена подручна одељења у Дубокој и Раденки  школске 2018/19. год. похађалоје  укупно 140 ученика од припремно-предшколског до осмог разреда. 

Опремањем сале за физичко васпитање потребним справама  подићи ће се  квалитет  обавезне наставе, омогућиће се реализација наставних садржаја предвиђених наставним планом и програмом,а  и  програм ваннаставних активности биће много богатији. На тај начин  би и  наши  ученици  могли  равноправно са градским срединама  да остваре право на једнако образовање за све.“

Loading