Изабрано ново руководство општине Кучево – први пут у Србији две даме на челу локалне самоуправе

DSC00313
Facebook

 Славица Булутић нова председница општине Кучево, Мица Лукић Раденковић заменица председнице.

Одборници СО Кучево одржали су у понедељак 17. децембра две седнице : петнаесту (редовну)  и седнице по  хитном поступку.

На почетку редовне, Новица Јаношевић, као актуелни председник општине, изнео је укратко дешавања између две седнице, посебно апострофирајући значај реконструкције железничке пруге Пожаревац- Кучево-Мајданпек, и улогу челника наше локалне самоуправе у том пројекту. Истакао је и радове на згради основне школе у Кучеву, вредне 56 милиона динара, као и пројекте Канцеларије за ЛЕР, који ће нашој општини донети више од 200 хиљада еура инвестиционог улагања. Говорио је и о значају  његовог избора за председника Националног савета Влаха. Након тога, председник СО Владимир Стојановић, одборнике је упознао  да је Јаношевић поднео писмену оставку на место председника општине што за собом повлачи и остaвке заменика председника и чланова Општинског већа.

У оквиру Дневног реда , одборници су без икакве расправе, усвојили ребаланс буџета за текућу годину, Одлуку о извршењу буџета за период  од 01.01-30.09. 2018., као и буџет за наредну 2019. Између осталих тачака, такође без расправе,  усвојене су и оне о мрежи школа и предшколских установа, сет  тачака везан за рад ЈКП „Кучево“,  и више кадровсих решења везаних за поједине школске и Управне одборе. Током редовне седнице, краће полемике су се водиле око усвајања Извода из записника са претходне седнице, у оквиру које су поједине одборнице са листе ГГ „др Дарко Благојевић“ поново инсистирале на  оставци једне одборнице са њихове листе а председник СО Стојановић је  истакао да није дужан да их учи, и да све у вези са тим пише у законским и подзаконским актима; приликом претпоследње тачке дневног реда, утврђивања престанка мандата председнику и заменици председника општине и члановима Општинског већа, такође је дошло до полемике, коју је, због тога што није била везана за тачку дневног реда, председник СО прекинуо. Овом приликом , досадашњи председник општине Кучево се захвалио свим грађанима, одборницима, члановима Већа и сарадницима, на досадашњем заједничком раду  и будућим носиоцима највиших функција, пожелео много успеха. Након тога је одборник Јенић Славољуб поднео оставку на место одборника, а председник Одборничке групе „Александар Вучић-Србија побеђује“ у складу са Пословником о раду упутио захтев за сазивање седнице по Хитном поступку. Захтев је стављен на гласање и усвојен а председник СО је дао паузу од 15 минута. Уследила је седница СО по Хитном поступку, на којој је за нову председницу општине изабрана Славица Булутић (1973. мастер економиста за рачуноводство и ревизију), за заменицу председнице Мица Лукић-Раденковић и нови чланови Општинског већа : Милош Петровић, Љубиша Војић, Зоран Кузмановић, Славиша Маријоковић, Давор Станојевић, Горан Пејић  и Сања Вукојевић . У свом инагурационом говору Славици Булутић је истакла да ће све своје напоре уложити у то да Кучево постане боље место за живот, на побољшање демографске слике општине, као и на то да млади престану одлазити из наше општине а да се они који су отишли врате.


Loading