„Звижд“ одиграо нерешено са „Рударом“, РСК славио у Лозовику

DSC05317
Facebook

Победом над „Ударником“ у Лозовику (1:0), РСК је увећао предност над другопласираном екипом Борца из Раље на +4 бода. Звижд на свом терену није успео да савлада „Рудара“ из Стамнице (2;2) и сада је трећи са 11 бодова. У наредном колу кучевљани путују у Тополу а РСК дочекује „Партизан 1945“ из Даросаве.

У МФЛ „Дунав“ обе наше екипе су победиле : Полет је савладао Напредак из Набрђа са 3:2 а Слога из Мустапића водећи Вихор са 4:2. Слога је трећа са 12 бодова а Полет предпоследњи са 3. У наредном колу мустапићани путују у Бискупље а волујчани у Берање.

 Звижд – Рудар 2-2 /1-1/

Кучево, стадион „Миодраг Мики Станојевић“, гледалаца 100, судија Вукановић (Пожаревац) 8, стрелци Бркић у 15 ( једанаестерац) и Манојловић у 60 (Звижд) Стојиљковић у 3 мин и Рудић у 82 мин (Рудар), жути картони : Терзић и Ковачевић (Звижд) Митић, Ћирић. Рудић и Бркић (Рудар)

Звижд : Петровић 7, Жујевић 7, Терзић 7, Вићентијевић 6, Бркић 6,5, Манојловић 6,5,(Милојевић -) Прокић 7,5, Живановић 7(Митровић-), Колески 6, Ковачевић 6 Стојадиновић 6 (Миловановић 6,5)

Рудар : Благојевић 7, Петровић 6,5, Миладиновић 6 (Рибаћ 6,5) Митић 7,5, Бранковић 6,5, Перић 6,5, Стојиљковић 7, Ћирић 7, Милосављевић 7, Ђокић 6,5 (Стојковић 6,5) Ракићевић 6,5 (Рудић 7)

Играч утакмице : Митић (Рудар)

У најблеђем издању ове јесени, играчи  „Звижд-а“ су дозволили новом зонашу из Стамнице да однесе  бод из Кучева ( с мало среће-могли су и сва три). Рудар је повео већ у 3. нинуту – након грешке одбране домаћих и брзог продора по десној страни, лопта долази до Ракићевића на левој страни казненог простора који снажно шутира са десетак метара, Петровић брани, лопта се одбија на другу страну до Стојиљковића који се налази код тачке за кзнени ударац и одатле је шаље поред леве стативе у мрежу. У 15. минуту након прекршаја  над Колеским у петерцу стамничана, судија Вукановић показује на белу тачку а Бркић  поравнава резултат.У 31. мин одлична шанса за домаће након контре али Прокићев ударац завршава преко пречке. У последњем минуту првог дела гости пропуштају идеалну прилику када Ракићевић за делић секунде касни да лопту са 2 метра спроведе у мрежу. У 50. минуту Жујевић проналази Вићентијевића у на неких 5 метра од врата гостију али његов  ударац Благојевић зуставља парадом. У 60. Минуту  Прокић вешто продире, улази у казнени простор гостију, оштро упућује лопту по земљи а Манојловић је са 2 метра шаље под пречку. Гости изједначују преко резервисте Рудића у 82. минуту који ударцем са десетак метара  постиже погодак. До краја меча стамничани су направили још две 100% али  ударце Перића у 87 мин са осам метара и Ћирића у другом минуту надокнаде са десетак, Петровић крајњим напорима брани.

Loading