ЕУ ПРО (подршка Европске уније развоју општина) Кучеву одобрила три пројекта укупне вредности преко 216.000 еура !!!

IMG_0133
Facebook

Квалитетно урађени пројекти  Канцеларије за локални економски  (ЛЕР) омогућиће становницима Кучева да трајно реше проблем  пијаће воде.  Локална самоуправа је на  Конкурсу „Подршка развоју локалне инфраструктуре“ предложила пројекат   „Поуздано и сигурно водоснабдевање за становништво Кучева“ а ЕУ ПРО је за  исти  одобрила износ од 150 000 евра ( учешће локалне самоуправе је 27.006 евра тако да је укупна вредност 177.006 евра). У оквиру пројекта извршиће се : „Замена 850 метара азбестних цеви примарне водоводне мреже чиме ће се обезбедити сигурно, континуирано и квалитетно снбдевање водом како становништва Кучева тако и предузећа која послују у општини, док ће се додатно умањити број кварова, као и губитка воде и оштећења улица и путева“.

Конкурс је био отворен од 25. априла до 29.јуна и у оквиру припремних активности одржано је 8 ИНФО СЕСИЈА са укупно 259 учесника. На Конкурс је пристигло 48 пројеката локалних самоуправа из Шумадије, Западне, Јужне и Источне Србије а одобрено је њих укупно 37.

Локална самоуправа је  учествовала  на још два конкурса ЕУ ПРО-а – први расписан за Израду планова детаљне регулације  …  пројектом „Уређење плана детаљне регулације индустријске зоне Кучева“ који предвиђа „…измену плана детаљне регулације за индустријску зону која ће омогућити бољу организацију парцела и услове за даљи развој предузећа које већ послују у зони , као и стварање могућности за нове инвестиције и радна места…“  ЕУ ПРО је за овај пројекат , (укупне вредности 16.105 еура) издвојила  14 170  док је  учешће  лок самоуправа 1.845 еура.

Други је био Конкурс за Израду извођачких пројеката за пословну инфраструктуру на који је пристигло 18 предлога од којих је одобрено 8 из Јужне и Источне Србије , међу којима и наш Израда тејничке документације за Бизнис инкубатор центар вредан укупно 23 796 еура – ЕУ ПРО учествује са 20.466 еура а лок самоуправа са 3 330. – Израдом техничке документацијер створиће се могућности за адаптацију  Бизнис инкубатор центра, у коме ће,  након адаптације, незапослени имати прилике да се упознају са прописима и могућностима започињања сопственог бизниса.

 

Loading