Čestitamo, ostvarili ste nemoguće -otvorili najsavremeniji Centar za hemodijalizu!

naslovna
Facebook

12.decembra,  u okviru kučevačkog Doma zdravlja, otvoren je Centar za hemodijalizu. Koliki je opseg tog poduhvata , najbolje je predočila načenelnica Klinike za nefrologiju sa dijalizma KBC Zvezdara, dr Nada Dimoković, koja je, prilikom otvaranja,  nakon oficejlnih govornika zamolila da se obrati prisutnima i izjavila : „ Kada je direktor Doma zdravlja u Kučevu, Miroslav Milivojević, došao kod nas i predočio projekat kojim bi se otvorio Centar za hemodijalizu u Kučevu- mi smo bili više nego skeptični…ipak nešto u njegovom nastupu nam je govorilo da se radi o čoveku i opštini koji su totalno drugačiji od svih koji su nam se do sada obraćali sa istim zahtevima..I sada, mogu samo reći : čestitam-opstvarili ste nemoguće, otvorili najsavremeniji Centar za hemodijalizu na Balkanu!“

Direktor Doma zdravlja u Kučevu , Miroslav Milivojević i predsednik opštine Kučevo, Novica Janošević, presecanjem svečane vrpce, zvanično su danas otvorili Centar za hemodijalizu u kučevačkom Domu zdravlja.Centar je opremljen najsavremenijim medicinskim aparatima i najsavremeniji je na Balkanu. U regionalnom okruženju, samo u u Sloveniji postoji Centar približno sličnih performansi, ali i taj je iza kučevačkog.

Prilikom otvaranja direktor se zahvalio svima koji su omogućili otvaranje Centra, u kraćem obrazloženju izneo šta je sve urađeno da se on otvori i naglasio da je to istorijski trenutak za zdravstevnu zaštitu opštine Kučevo , ali i  samo jedan u nizu koraka koji su u poslednje tri godine učinjeni  da se u opštini Kučevo podigne nivo zdravstvene zaštite. Predsednik opštine Kučevo, Novica Janošević, se u svom govoru, pre presenja vrpce,  još jednom zahvalio na velikom trudu direktoru Doma zdravlja Miroslavu Milivojevićui ali i i svima zaposlenim,  koji su svojim samopregornim radom omogućili realizaciju ovog projekta koji je veoma značajan za opštinu Kučevo i sve njene građane.

 

Centar je koštao oko 40 miliona dinara i raspolaže sa najsavremenijim aparatima potrebnim za pružanje medicinskih usluga pacijentima koji su neophodni. Sredstva su finansirana od strane Knacelarije za upravljanje javnim ulaganjima Vlade RS, ministarstva zdravlja RS,  lokalne samouprave i iz sopstvenih sredstava Doma zdravlja Kučevo.

 

Loading