Средства за 18 Удружења грађана

DSC00614
Facebook

Након спроведеног Конкурса надлежна Комисија је установила да 18 Удружења грађана испуњава услове за добијање средстава по основу поднетих пројеката од јавног интереса. Висина средстава зависи од испуњавања Правилника о њиховој додели.

„ Ове године смо определили близу 3, 7 милиона динара за ове намене. То је за неких 10 процената више него прошле године али сада имамо много већи број Удружења који су конкурисали па ће и то утицати на расподелу „ рекао нам је председник општине Кучево, Новица Јаношевић, чији ће потпис омогућити коначну расподелу.

„Индикативно је да сада нису конкурисала нека од Удружења која су то учинила прошле године. Ту пре свега мислим на Удружење хранитеља  „Топлина дома“ којеје на тај начин лишило децу средстава која би им свакако обезбедила квалитетнији живот. Жалосно је да су она таоци бивше председнице тог Удружења,  Мирјане Радојчић- Јаношевић, која преко друштвених мрежа води неки свој лични бесмислени рат са локалном самоуправом  а да при томе не узима у обзир добробит деце. Морам истаћи да је у доба када је она обављала  функцију председнице,на основу дописа  Агенције за борбу против корупције, општински буџетски инспектор  извршио контролу и нашао низ неправилности у пословању за 2015. И 2016. годину . Било је доста ненаменског трошења новца па је издат налог и да се тај новац врати у буџет.  То као да је био додатни повод  да поменута бивша председница настави и даље да  испољава невиђену количину мржње према мени и мојим најближим сарадницима.  Средства се додељују на основу  законских и подзаконских прописа и у складу са њима морају бити и правдана – ненаменски потрошена морају се вратити у буџет. Ми, као локална самоуправа, немамо права да кршимо закон, па ни да оправдамо ненаменско трошење ни Удружења „Топли дом“ нити других која су тако нешто учинила. На крају, позвао бих Удружење  „Топли дан“ да мисли на добробит деце и да приликом следећег конкурса аплицира за средства !“

 

Loading