Glumici Jeleni Đokić uručena Plaketa “Žanka Stokić”

Facebook

Sinoć je, na sceni Zvezdara teatra u Beogradu, nakon izvođenja predstave “Tramvaj zvani želja”,  Svetlana Kuzmanović, predsednik Organizacionog odbora  Pozorišnih svečanosti “Žanki u čast” uručila plaketu “Žanka Stokić” glumici Jeleni Đokić, kao nagradu za najbolje glumačko ostvarenje na ovogodišnjem, 15-om po redu Festivalu, održanom u Rabrovu  od 04.-07. novembra 2016.

dscf4259

 “ Afektivnim izvođenjem Jelena je pronikla u motive, strahovanja i problem koji opsedaju savremenog čoveka…veoma uverljivo je dočarala širok dijapazon karakternih crta i emocija ovog upečatljivog lika. Izrazito dramatičnim momentima, Jelena Đokić je sa lakoćom kroz čitav komad svojom snagom I glumačkom ubedljivošću plenila scenom “ rekla je, između ostalog Svetlana Kuzmanović, predsednik Organizacionog odbora Pozorišnih svečanosti “Žanki u čast” , prilikom dodele nagrade. Prisutnima se obratio i Toma Kuruzović predsednik Umetničkog saveta festivala .

dscf4266

Udruženje građana “Žanka Stokić” iz Rabrova , već 15 godiona organizuje Pozorišne svečanosti “Žanki u čast” . Svečanosti se organizuju u formi  Festivalal malih pozorišnih formi koji neguje tradicionalni pristup pozorištu i na kome se dodeljuje nagrada za najbolje glumačko ostvarenje. Svečanosti ujedno imaju za cilj da sačuvaju od zaborava lik i delo najveće srpske glumice 20. veka Žanke Stokić, koja je dobar deo svog detinjstva provela upravo u Rabrovu.

Loading